Meny

VW-SUV med eurolink

STOR SUV: Fem meter lang og med seks sitteplasser. VWs kommende USA-SUV får klare linker til modellene som skal selges i Norge. Foto: Øivind Skar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VWs nye, store SUV for det amerikanske markedet er først klar neste år. Den vil ha klare linker til Europa.

I stor grad handler livet om SUV og pickuptrucker i USA. Uten disse viktige produktene i rett størrelse og til rett pris i modellprogrammet er man sjanseløse til å vinne amerikanernes hjerter.

Da blir man en nisjeprodusent.

Falt i stigende marked

Det fikk Volkswagen merke i fjor. VW sto for nedturen, og gikk tilbake med sju prosent mens bilsalget generelt økte med åtte prosent. Audi og Porsche reddet konsernets ære i USA, viser tall fra Automotive News.

Les også: Fremtiden på fire hjul blir moro

Så når VW tok med seg Beetle Dune til Detroit-messen var det for å dekke over at de egentlig ikke hadde noe av betydning å vise. Sannsynligvis skjuler Dune en Cross Beetle, men også det vil forbli en bil for spesielt interesserte, på linje med VW Golf GTI/R og elektrisk Golf.

Men en USA-SUV er på vei mot produksjon ved VWs fabrikkanlegg sør i USA. Når den trolig lanseres neste år, vil bilen ha klare fellestrekk med konseptet Cross Blue vist for ett år siden. Cross Blue var ingen smågutt, målte omtrent fem meter i lengden, hadde seks sitteplasser (2+2+2), men var samtidig ikke spesielt påkostet. Ulrich Hackenberg, som da var VWs tekniske sjef, bekreftet i Detroit i fjor at bilen ikke var den nye Touareg.

Les også: Nå raser rabattkrigen på biler i Europa

XL-versjon

Likevel vil sannsynligvis den nye SUV-en VW skal selge i Nord-Amerika ha klare fellestrekk med neste generasjon VW Tiguan, som trolig kommer i både som XL og kupé. Her vil altså veien fra USA til et voksende SUV-marked i Norge være kort.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus