Meny

Audi øker til 60 modeller

STORE HJUL: Audi satser på SUV-er i alle klasser. Q1 blir deres minste fra 2016. Tegning: Produsenten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innen 2020 skal Audis kunder kunne velge mellom 60 modeller – mot 49 i dag.

Ikke minst takket være stor interesse for påkostede biler i Kina, pågår det en intens kamp mellom de tre tyske premiummerkene Audi, BMW og Mercedes-Benz om å være største leverandør av premium biler i verden.

Alle har som mål å bikke et volum på to millioner innen 2020, og alle tre mener de kommer til å være størst når dette tiåret er omme.

Les også: Traust drømmebil

For Audi betyr det at modellutvalget breddes og antallet modeller økes fra 49 i dag til 60. At denne utvidelsen inkluderer en liten SUV har vært kjent lenge. Det nye nå er at Audi forteller at den skal hete Q1 og lanseres i 2016.

Sånn sett kompletterer Audi SUV-rekken: Q1, Q3, Q5 og Q7.

Konkurransen om å være størst på premium gjelder like mye i Norge som i resten av verden. Her har Audi lenge dominert, mens både BMW og Mercedes har spist seg innpå Audi i år. I november gikk både BMW og Tesla forbi.

Les også: Familiebilen til Audi som kan skremme superbiler

Audi har lagt bak seg et dårlig år med størst tilbakegang av de store premiummerkene. Også BMW et litt tilbake, mens Mercedes-Benz går fram.

Samtidig kommer elektriske Tesla og jafser i seg betydelige markedsandeler.

Les også: Dette irriterer bileiere aller mest

Så langt i år står premiummerkene for akkurat en firedel av bilsalget. Teslas sterke vekst de siste månedene forrykker bildet, slik at premiumbilene samlet utgjorde 28,3 prosent av nybilsalget i november.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus