Audi øker til 60 modeller

STORE HJUL: Audi satser på SUV-er i alle klasser. Q1 blir deres minste fra 2016. Tegning: Produsenten
STORE HJUL: Audi satser på SUV-er i alle klasser. Q1 blir deres minste fra 2016. Tegning: Produsenten

Innen 2020 skal Audis kunder kunne velge mellom 60 modeller – mot 49 i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke minst takket være stor interesse for påkostede biler i Kina, pågår det en intens kamp mellom de tre tyske premiummerkene Audi, BMW og Mercedes-Benz om å være største leverandør av premium biler i verden.

Alle har som mål å bikke et volum på to millioner innen 2020, og alle tre mener de kommer til å være størst når dette tiåret er omme.

Les også: Traust drømmebil

For Audi betyr det at modellutvalget breddes og antallet modeller økes fra 49 i dag til 60. At denne utvidelsen inkluderer en liten SUV har vært kjent lenge. Det nye nå er at Audi forteller at den skal hete Q1 og lanseres i 2016.

Sånn sett kompletterer Audi SUV-rekken: Q1, Q3, Q5 og Q7.

Konkurransen om å være størst på premium gjelder like mye i Norge som i resten av verden. Her har Audi lenge dominert, mens både BMW og Mercedes har spist seg innpå Audi i år. I november gikk både BMW og Tesla forbi.

Les også: Familiebilen til Audi som kan skremme superbiler

Audi har lagt bak seg et dårlig år med størst tilbakegang av de store premiummerkene. Også BMW et litt tilbake, mens Mercedes-Benz går fram.

Samtidig kommer elektriske Tesla og jafser i seg betydelige markedsandeler.

Les også: Dette irriterer bileiere aller mest

Så langt i år står premiummerkene for akkurat en firedel av bilsalget. Teslas sterke vekst de siste månedene forrykker bildet, slik at premiumbilene samlet utgjorde 28,3 prosent av nybilsalget i november.

Personvernpolicy