Crossover fra Honda i 2015?

VEZEL: Hondas kompakte crossover kan være aktuell i Norge fra 2015. Foto: Øivind Skar
VEZEL: Hondas kompakte crossover kan være aktuell i Norge fra 2015. Foto: Øivind Skar

Vezel kan bli Hondas første kompakte og hybride crossover i Europa – men ikke før i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vezel struttet av fremtid der bilen inntok hedersplassen på Hondas stand under høstens bilmesse i Tokyo.

Men Honda ville ikke fortelle stort om den høybygde og crossoverlignende kompaktbilen som lanseres i Japan rett før jul. Men vi vet at Vezel har småbilen Jazz i bunnen.

Umiddelbart så den ut som en konkurrent til Nissan Qashqai, Suzuki SX 4, Subaru XV og Mitsubishi ASX. Dette er en bilklasse med framtid når eiere av store og mellomstore SUV-er av miljøhensyn tvinges til å kjøpe seg ned i bilstørrelse.

Les også: Honda tror denne kan danke ut elbilen

Honda høstet for et tiår siden betydelig suksess med den lille SUV-en HR-V, som forsvant stille ut bakdøren i 2005. Sånn sett vil Vezel, som ganske sikkert får et annet navn når den kommer til Europa, fylle et viktig hull for Honda.

Slik Vezel sto i Tokyo var den utstyrt med en direkteinnsprøytet høyeffekts bensinmotor i kombinasjon med hybrid. Derfor er det ventet at den også blir hybrid i Europa.

Honda var tidlig ute med å ta i bruk trinnløst gir (CVT), men i Vezel er CVT erstattet av en langt mer sportslig dobbelkløtsjkasse à la VWs DSG.

Les også: De nye bilene alle snakker om

Mange av Hondas modeller for Europa bygges i England. Europa-Vezel skal derimot produseres i Mexico, og siden fabrikken ikke er ferdig ennå kommer bilen først i 2015.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus