Familiebilen til Audi som kan skremme superbiler

KRUTTØNNE: Hvis du skulle oppleve å få en slik bil foran deg på veien, så kan være en Audi MTM RS6 R. Mange bokstaver - som i korthet betyr at du ikke bør forsøke å by den opp til dans.
KRUTTØNNE: Hvis du skulle oppleve å få en slik bil foran deg på veien, så kan være en Audi MTM RS6 R. Mange bokstaver - som i korthet betyr at du ikke bør forsøke å by den opp til dans.

Audi MTM RS6 er en bil du ikke bør tulle med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undertegnede har selv fått teste hva en Audi RS6 er god for på tyske motorveier. 300 km/t er en hastighet som svært få stasjonsvogner kan prestere. Men RS6 gjør det, sågar uten å virke spesielt brydd med det hele. Det er en helt spesiell opplevelse.

En skulle jo tro at 560 hk og 0–100 km/t på 3,9 sekunder burde være nok. Men det tyske, Wettstetten-baserte tuningselskapet MTM er ikke enig i det.

Møt MTM Audi RS6 R – med krefter som en vulkan!

Han feiret 17. mai med 560 hestekrefter

Over 700 hk

MTM har lang erfaring med å tune Audi – og vet hva de driver med. Så da de løftet panseret og begynte å romstere i motorrommet som inneholder en 4-liters V8-motor, var det lite som ble overlatt til tilfeldighetene.

Egentlig rotet de ikke så alvorlig mye rundt nedi der heller. Mye ble gjort gjennom software-oppgradering og en nytt eksosanlegg.

Og resultatet: Småsyke 722 hestekrefter og 850 newtonmeter.

Kvalmende toppfart

Slike utbedringer gjør også noe med ytelsene. For eksempel gidder den ikke å kaste bort mer enn 3,3 sekunder til 100 km/t. Det er ubegripelig raskt!

Og her butter det ikke før du vipper den opp i lett kvalmende 340 km/t.

Dette er faktisk en helt fornuftig stasjonsvogn

Og prisen...

Utenpå er det vanskelig å se at dette er noe annet enn en ganske vanlig RS6 – som i seg selv er helt uvanlig, i alle fall her i Norge. Men MTM tilbyr egne 20" felger, diskret MTM-logo bak og Brembo-bremser.

Prisen? Jo, her slipper du unna med 13.750 Euro – som tilsvarer 113,437 kroner akkurat nå. I tillegg til prisen på bilen da, selvsagt. I Norge er den satt til FRA 1,8 millioner kroner.

Ja, og hvis den skal være lovlig, blir det jo også noen ekstra avgifter på den nye effekten. Koster å være kar ...

Topp 10: Dette er bilene vi drømmer om å eie

Personvernpolicy