Meny

Vinterdekk:

Kvinner vet ofte ikke hvilke dekk de kjører på

Kvinner vet ofte ikke hvilke dekk de kjører på

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse utført av Infact viser at nesten halvparten av kvinnelige, norske bilister ikke vet hvilke dekk de kjører på.

Undersøkelsen det er snakk om i en pressemelding vi har fått tilsendt, er gjort av Infact for Continental Dekk.

Mange har lagt om til vinterdekk i disse dager, og mens menn flest har et bevisst forhold til hvilket dekkmerke de kjører på, påpeker pressemeldingen at situasjonen er en helt annen blant kvinner. Av tusen respondenter svarte hele 45,9 prosent av kvinnene at de ikke visste hvilket merke det var på vinterdekkene, mens kun 13,5 prosent av mennene svarte det samme.

– Dette er sjokkerende tall, sier Frank Larsen hos Continental.

Ifølge Frank Larsen hos Continental Dekk Norge er det alarmerende at man ikke har et mer bevisst forhold til hvilke dekkmerke man kjører på. Foto: Morten LarsenIfølge Frank Larsen hos Continental Dekk Norge er det alarmerende at man ikke har et mer bevisst forhold til hvilke dekkmerke man kjører på. Foto: Morten Larsen

– Ekstremt viktig

– Når vi vet hvor ekstremt viktig det er med gode dekk, så er det klart at disse tallene er alarmerende. Å ha et bevisst forhold til dekk kan være avgjørende for om man kjører med trygge eller farlige dekk, sier teknisk sjef hos Continental Dekk Norge, Frank Larsen

Les også: Patentert veigrep

I undersøkelsen til Infact svarte i overkant av 40 prosent av de kjørte på enten Continental- eller Nokian-vinterdekk, mens i underkant av 10 prosent kjørte på Michelin og 20 prosent med et annet merke. Totalt sett var det 29,1 prosent som ikke visst hvilket merke det var på vinterdekkene, men av kvinner var det altså nesten halvparten som ikke visste hvilket dekkmerke de hadde på sin egen bil.

Les også: Nye Hakkapeliitta

Gode vinterdekk er viktig på skikkelig snøføre. Foto: Morten LarsenGode vinterdekk er viktig på skikkelig snøføre. Foto: Morten Larsen

– Vi vet fra tidligere at menn har et mer bevisst forhold til dekk enn kvinner, og det er synd. Dekkene er den eneste kontakten mellom kjøretøyet og veiunderlaget, og da må man sørge for at dekkene er gode nok, sier Frank Larsen.

Også Oslo-folk

Man ser også regionale forskjeller i undersøkelsen til Continental, og blant folk i Oslo er det 42,3 prosent som ikke vet hvilket merke det er på vinterdekkene, mens det bare er 24,6 prosent som svarer det samme i Nord-Norge, ifølge pressemeldingen.

Les også: Savner nye piggdekkregler

Les også: Nå kan du snart sjekke dekkenes kvalitet

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus