Bestselger-bil trenger ikke være kjedelig

Ja, det er mulig å skille seg litt fra mengden, selv om du velger en svært populær bruktbil. Vi har sjekket litt i markedet og kommet opp med disse. Foto: finn.no (autodb.no)
Ja, det er mulig å skille seg litt fra mengden, selv om du velger en svært populær bruktbil. Vi har sjekket litt i markedet og kommet opp med disse. Foto: finn.no (autodb.no)

Du kan skille deg ut – selv om det er viktig med trygt bilkjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen biler selger i enorme antall, mens andre knapt synes på veiene i det hele tatt.

Nordmenn er flokkdyr når det gjelder bil, i langt større grad enn mange andre. Ikke minst fordi bil er dyrt her i landet, og svært mange forsøker å unngå mest mulig verditap ved å velge akkurat samme bil som «alle andre».

Trygg, men likevel synlig

Kanskje er du en av de som vil, eller i hvert fall synes du bør, kjøpe en av bestselgerne på bilmarkedet. Her er noen eksempler på biler du kan velge, for i det minste å få noe som skiller seg LITT ut fra mengden.

Noen ganger må du betale litt for de spesielle detaljene. Men det er det kanskje verdt for å ha noe som folk legger merke til?

Les også: Her er luksus som skiller seg ut

Volvo med sportslig tilsnitt

Saken fortsetter under bildetVolvo V50 er en kompakt og veldig kurant stasjonsvogn - og du kan faktisk også finne utgaver som skiller seg litt fra de fleste andre. Faksimile fra www.finn.noVolvo V50 er en kompakt og veldig kurant stasjonsvogn - og du kan faktisk også finne utgaver som skiller seg litt fra de fleste andre. Faksimile fra www.finn.no

Ser vi på Volvo V50 fra samme tidsperiode, 2010-2012, er også over halvparten av de 231 bilene på Finn.no i sort eller grå farge. Men det som skiller enda mer, er hva folk har unnet seg av motorisering: Bare fire biler er oppført med 150 hesters D3 dieselmotor.

Større motor kostet selvsagt mer da bilen var ny, og det må du også regne med at preger bruktprisen nå. Men du får også en bil som skiller seg ut utseendemessig – tre av dem har R-Design-pakke, og ikke overraskende også litt mer iøyenfallende lakk: To røde og én hvit.

Se annonsen her

Vi har plukket ut den hvite, men kunne også ha gått for en av de røde. Tøffe biler som gir litt mer puff i ryggen enn det store flertallet av V50 på norske veier. Denne bilen har også automatgir, som er en sjeldenhet på V50 totalt sett – og som vi mistenker at passer godt sammen med denne motoren.

Kanskje er akkurat den kombinasjonen av komfort, krefter og utseende så vidt spesiell at den kan vise seg å bli en uvanlig populær og godt synlig V50 i mengden når du en dag skal selge den igjen, også.

Les også: V50: Har aldri vært bedre – nå forsvinner den

Knallrød Passat med full pakke

Saken fortsetter under bildetEn Passat i knall rødt - nei, det er ikke super-vanlig. Faksimile fra www.finn.noEn Passat i knall rødt - nei, det er ikke super-vanlig. Faksimile fra www.finn.no

Volkswagen Passat er en bil som velges av svært mange trygghetssøkende bileiere, som mange ganger ikke har det helt store forholdet til bilen. Mange av dem vil ikke ha noe som stikker seg ut – og det gjelder ikke minst de som er ute etter en litt anonym luksusbil, og putter mye penger i Passaten sin.

Når vi ser på årsmodellene 2010–2012 på Finn.no, er i skrivende stund hele 84 prosent av bilene sorte eller grå. 84 prosent! Da skal det faktisk ikke så store svingningene i bruktmarkedet til for at en bil i en litt friskere farge om et år eller to kan få et fortrinn, når folk får nok av anonyme biler.

Se annonsen her

Knall rødt kan være tingen–i hvert fall når den er litt jålete utstyrt, som denne bilen.

Det er en Highline-utgave med hyggelig utstyr, og den har firehjulstrekk, 140 hesters diesel og sekstrinns manuell kasse.

Og synes du den blir litt «vilter» utenpå er det bare å sette seg inn. Der er den akkurat like... eh, «trygg» i fargevalget som alle andre Passater.

Les også: Denne Passaten ble solgt med stor sorg

Komfort-japaner med bensinmotor

Saken fortsetter under bildetSelger poengterer at vi her snakker Selger poengterer at vi her snakker "god pris" - og vi skal ikke argumentere tungt imot det! Faksimile fra www.autodb.no

På samme måte som Passaten innledningsvis, innbyr ikke en Toyota Avensis i utgangspunktet til de mest kreative kombinasjonene av farger og utstyr. Dieselmotor er ikke enerådende, men er nok fremdeles det klart mest vanlige i denne folkebilen.

Hva skjer da når det dukker opp noe annet–og attpåtil med litt kilometer på telleren? Tja, åpenbart ikke at selgeren blir løpt ned av mulige kjøpere. Derfor har da også selgeren av denne bilen i Fredrikstad klemt til med en så lav pris at han synes han må forklare at det henger sammen med en god ”inn-pris” for at ikke kjøperne skal bli mistenksomme.

Se annonsen her

15 av de 49 Avensisene mellom 2010 og 2012 på Autodb.no har bensinmotor. De fleste av dem igjen har 1,6-liters motor og manuell, langt færre 1,8 liter. Denne har det, samt tradisjonell automatkasse, til forskjell fra enkelte andre med nymotens «Multidrive».

Smak og behag, selvsagt, men siden det er en stasjonsvogn og den har hyggelig utstyrsnivå med blant annet skinninteriør, skal du ikke se bort fra at den kan ha akkurat det som en bestemt kjøper er på jakt etter når du en gang skal selge. Prisen er allerede svært riktig i forhold til mange andre, og se ikke bort fra at du kan få justert den enda litt.

Les også: Derfor er Avensis en av Norges mest solgte biler

Luksus-SUV med det lille ekstra

Saken fortsetter under bildetBMW X5 er drømmebilen for svært mange nordmenn. Leter du litt rundt, kan du også finne eksemplarer som virkelig skiller seg fra mengden. Faksimile fra www.finn.noBMW X5 er drømmebilen for svært mange nordmenn. Leter du litt rundt, kan du også finne eksemplarer som virkelig skiller seg fra mengden. Faksimile fra www.finn.no

Om vi fremdeles holder oss til årsmodellene 2010-2012, har vi hele 91 BMW X5 å velge mellom. Disse koster fra 598.000 til 1,4 millioner kroner, og det er selvsagt viktig å ikke kjøpe feil bil i en slik prisklasse. Verditapet kan–fortsatt–bli ekstremt, dersom man dummer seg ut.

At hele 70 av de 91 bilene er sorte og grå sier vel sitt i så måte. 12 har vært litt friske og valgt hvit X5–men INGEN har bestilt dem i rødt, blått eller grønt!

Altså må vi se etter andre måter å gjøre dem personlige på. En liten styling-touch, kanskje–men bare om det kommer fra et sted som er «godkjent» i BMW-kretser.

Se annonsen her

Hartge er et navn som nyter respekt i så måte, og taster vi inn det i fritekst-søket, kommer det opp to biler: En 2012-modell med 4-litersmotor til 1,1 millioner, men også en 2010 facelift-bil med 3-liter, beskjeden kilometerstand og en tilsynelatende mer omfattende Hartge-pakke til 769.000 kroner.

Fryktelig mye penger, men samtidig en bil som har en del konkurrenter i markedet. Og med den godt synlige Hartge-eksosen, skjermbredderne og felgene skiller den seg akkurat så mye ut fra mengden som skal til for å bli lagt merke til–selv om også denne, «selvsagt», er sort.

Les også: X5 eller ML som bil nummer to? Kult, men risikofylt!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:46 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:31 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks
Siste nytt
02:46VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:31NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:05Norge30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24NorgeMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus