Full tank: Fyller bensin for deg

HELAUTOMATISK TANKING: Nå slipper du å gå ut av bilen. (Foto: Produktbilde)
HELAUTOMATISK TANKING: Nå slipper du å gå ut av bilen. (Foto: Produktbilde)

Den helautomatiske bensinstasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som mange diskuterer hvor og hvordan de skal få ladet opp elbilen i fremtiden, er det fortsatt produsenter som jobber med hvordan de kan lette oppgaven med å fylle ordinært drivstoff. For et år siden testet for eksempel Statoil ut en løsning med manuell forhåndsbetaling for å få fyllt.

Svenske FuelMatics AB tar det imidlertid lenger, og har nettopp presentert en automatisk fyllestasjon.

Les også: Her får du bensin til halv pris

Robot gjør jobben

Det hele fungerer rett og slett som en Drive-Thru løsning, hvor du som fører kjører frem til en robot som så gjør jobben for deg. Det første den gjør er å åpne luken til påfyllingshullet. Dersom dette må åpnes fra innsiden, er det viktig at du gjør dette i forkant.

Deretter kommer det frem en arm med et påfyllingsrør.

Roboten har tre slike tilgjengelige, og velger det av de tre som passer best på din bil. Roboten finner selv hullet, og starter fyllingen når paringen er tilpasset.

Etter at fyllingen er ferdig er maskinen så høflig at den trekker seg tilbake og lukker igjen luken etter seg.

Les også: Feilfylling: Hva skjer egentlig?

Enklere for de late

Det nye nå er at Fuelmatics endelig har inngått et samarbeid med amerikanske bensinstasjoner som nå skal sette oppfinnelsen på prøve. Dette ble demonstrert og offentliggjort på en messe i Atlanta nylig, PEI-messen, eller Petroleum Equipment Institute convention. Dette er en egen messe for de som er hekta på den slags.

FuelMatics selger ikke løsningen bare for å gjøre livet enklere for de late. Dette er også en god løsning for blant annet bevegelseshemmede, i tillegg til erfaringer forteller om 30 % tidsbesparelse.

Dette betyr ikke veldig mye for hver og en av de som fyller, men det har stor betydning for bensinstasjonen.

Prøveprosjektet vil naturlig nok vise hvor bra det fungerer i praksis. Vi krysser fingrene for at det fungerer etter planen, men om de norske kjedene kaster seg på er for tidlig å si noe om.

Personvernpolicy