Tesla Model S:

Nå er den Norges mest solgte bil

En amerikansk luksusbil er Norges mest solgte i september - sensasjonsbilen Tesla Model S tar innersvingen på alle konkurrentene.
En amerikansk luksusbil er Norges mest solgte i september - sensasjonsbilen Tesla Model S tar innersvingen på alle konkurrentene.

Super-elbilen kjørte forbi alle konkurrentene i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du for ett år siden hadde sagt at en luksusbil med elektrisk drivlinje skulle bli Norges mest solgte bil høsten 2013 – ja, da er det neppe mange som ville trodd deg.

Men nå har det skjedd. I september topper Tesla Model S salgslistene. Elbil-sensasjonen har kjørte forbi alle konkurrentene – og en ekte luksusbil er akkurat nå Norges mest solgte

Knockout på bestselgeren

Dette går fram av den rykende ferske statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Hele 616 Model S ble registrert i september, det gir den en markedsandel på meget sterke 5,1 prosent.

Med det slår Teslaen knockout på bilen som er suverent mest solgt i Norge så langt i år, nemlig VW Golf. Den solgte i 561 eksemplarer i september, og fikk med det en markedsandel på 4,6 prosent. På tredjeplass i september finner vi Toyota Auris, der viser statistikken 511 solgte eksemplarer og markedsandel på 4,2 prosent.

SE VIDEO: Venter eksplosjon av elbilsalget

Eventyrhistorie

Det er ikke bare i Norge at amerikanske Tesla er i ferd med å bli en skikkelig eventyrhistorie. Selskapet ble tidligere i høst verdsatt til svimlende 120 milliarder kroner – det betyr at aksjemarkedet har stor tro på utviklingen framover.

Å utfordre de etablerte bilprodusentene med en helt ny merkevare ble i utgangspunktet sett på som nesten umulig. Tesla har valgt å gå sine egne veier og satse på teknikk som virkelig utfordrer de etablerte produsentene. Det har de hatt suksess med.

LES OGSÅ: Så billig blir super-elbilen

Mange fordeler

I Norge nyter de godt av at elbilene har en rekke særfordeler, som ingen avgift og heller ikke moms på bilprisen.

I tillegg er det en rekke fordeler ved å eie elbil, blant dem redusert årsavgift, gratis bomring og parkering.

Lite jordskjelv

Forklaringen på storsalget i september er at mange av kjøperne har stått lenge på venteliste, og nå får levert bilene sine. Da de første bilene ble utlevert i august, var det enkelte som hadde ventet i tre år.

– Det er ingen tvil om at Tesla vil prege nybilstatistikken også utover høsten. Det er ikke sluppet noe offisielt antall – men jeg ser ikke bort ifra at så mange som 2.000 kan bli registrert innen nyttår. Det betyr et aldri så lite jordskjelv på det norske nybilmarkedet som ellers må kunne sies å være ganske konservativt, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

LES OGSÅ: Tesla Model S: Nå er den en bestselger

Slik ser tallene ut så langt i år - og i september:

Les vår test av Teslas først bil Roadster her: Et olja lyn – uten olje

Tesla Model S

Elbil som blir laget i Fremont, California. Gründer: Elon Musk.

Oppfølgeren til Tesla Roadster, med plass til opptil syv personer

Priser:

60 kWh – 446.000 kroner

85 kWh – 506.000 kroner

Performance – 595.000 kroner

Signatur – 620.200 kroner

Signatur Performance – 679.000 kroner

Rekkevidde:

60 kWh: 370 km

85 kWh: 480 km

0–100 km/:

60 kWh: 6,2 sekunder

85 kWh: 5,6 sekunder

Performance: 4,4 sekunder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus