Hoksrud: Delseier om bompenger

BOMPENGER: Frp-politiker Bård Hoksrud har lenge kjempet for at man ikke skal betale bompenger på norske veier. Foto: NTB scanpix
BOMPENGER: Frp-politiker Bård Hoksrud har lenge kjempet for at man ikke skal betale bompenger på norske veier. Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud erkjenner at bilistene også i framtiden vil måtte betale bompenger på norske veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel er landets kanskje mest markante bompengemotstander tilfreds med samarbeidsavtalen Frp har inngått med de andre borgerlige partiene.

– Vi har fått gjennomslag for en redusert andel av bompenger i nye veiprosjekter. Dessuten skal det etableres et eget statlig utbyggingsselskap som skal sørge for raskere og mer effektiv veibygging. Dette er så langt vi har kommet til nå, sier Hoksrud til NTB.

Les også: – Molbo-politikk at bilavgiftene er så høye

Han er entusiastisk med tanke på regjeringsdeltakelse, og vil ikke gå med på at det er et nederlag at det ikke skal rives bompengestasjoner landet over.

– Vi har 16,3 prosent av velgerne i ryggen. Det er bra, men innebærer at 83,7 prosent av velgerne fortsatt vil ha innslag av bompenger – slik alle andre partier på Stortinget også tar til orde for, sier han.

Les også: Slik vil Hoksrud endre bilavgiftene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus