Har du leiebil i forsikringen?

Får du en skade på bilen og trenger leiebil? Sjekk kaskoforsikringen din, før det skjer. Foto: Colourbox.com
Får du en skade på bilen og trenger leiebil? Sjekk kaskoforsikringen din, før det skjer. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har du en vanlig kaskoforsikring, er det ikke sikkert du får leiebil om noe skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er uhellet ute og bilen må på verksted, vil det for de fleste være behov for leiebil. Men det er slett ikke alle bilforsikringer som inkluderer leiebil i sine vilkår, selv med en tradisjonell kaskoforsikring.

Les også: Ikke gå i fella til disse bilistene

Tre av fem inkluderer kasko

De fleste forsikringsselskapene tilbyr en pluss eller best-forsikring, i tillegg til den tradisjonelle kaskoforsikringen. I enkelte tilfeller må du velge en slik forsikring om du ønsker å kunne bruke leiebil etter en forsikringsskade på bilen.

En nærmere kikk på vilkårene til fem store selskaper - Codan, DNB, Gjensidige, If og Tryg -, viser at bare to av fem gir deg leiebil etter en skade hvis du er vanlig kasko-kunde.

Velger du en tradisjonell kaskoforsikring hos DNB eller Tryg, har du i utgangspunktet ikke tilgang på leiebil. Du må da velge selskapenes superkasko. Hos DNB kan du eventuelt betale ekstra for å få leiebil inkludert i den tradisjonelle kaskoforsikringen. Dette har 31 prosent av de med kaskoforsikring valgt å gjøre, ifølge DNB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kaskoforsikringen til de tre andre selskapene, Codan, Gjensidige og If, får du leiebil inkludert i kaskoforsikringen, men i en kortere periode enn om du velger en superdekning.

I tabellen under kan du se hva de forskjellige forsikringsalternativene inkluderer hos hvert av de fem selskapene.

Saken fortsetter under bildet

Les også: Denne dagen velger vi feil drivstoff

Sjekk merkeverkstedets avtaler

Benytter du merkeverksted når bilen skal repareres er det også verdt å merke seg at en del av disse har egne, rimelige avtaler for å leie bil mens bilen står på verkstedet. Altså kan det lønne seg å sjekke pris på leiebil gjennom verkstedet, og sammenlikne kostnaden med det å ha en forsikring som inkluderer leiebil.