Bilmekanikeren klarte ikke la være å kjøpe Mercedeser

Her har Mercedes-samlingen stått i mange år - ett eller annet sted i Texas. Nå begynner helsa til eieren John å skrante, derfor vil han kvitte seg med bilene. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.com
Her har Mercedes-samlingen stått i mange år - ett eller annet sted i Texas. Nå begynner helsa til eieren John å skrante, derfor vil han kvitte seg med bilene. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.com

Til slutt hadde han nesten hundre eksemplarer. Nå skal de selges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA er gjerne landet for de virkelig store bilsamlingene, og nå har det dukket opp én til:

Våre venner i det amerikanske entusiast-nettstedet www.barnfinds.comforteller nå historien om bilmekanikeren John fra Texas. Han har ikke bare skrudd på Mercedes i flere tiår. Han har også kjøpt og samlet opp Mercedeser – helt til han kom opp i nesten hundre stykker!

Kontaktet av en leser

Historien kan nesten høres ut som typen "litt for god til å være sann", men Barnfinds (som betyr låvefunn) har sjekket den nøye og har også bildene av samlingen.

Det hele startet at de ble kontaktet av en leser ved navn Cynthia som fortalte at en venn av henne hadde en samling av Mercedeser.

– Vi regnet med at hennes venn John hadde ett dusin biler eller noe sånt – men det viste seg altså å være nærmere hundre stykker, skriver Barnfinds i sin artikkel.

Topp 5: Bilbransjens beste slagord

Saken fortsetter under bildetDisse to bilene er et ærverdig skue for de fleste bilinteresserte. Modellene med internbetegnelsen W-120/121 er forlengst blitt klassikere. De ble solgt som Mercedes 180 og 190 og var de første moderne Mercedesene etter krigen. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.comDisse to bilene er et ærverdig skue for de fleste bilinteresserte. Modellene med internbetegnelsen W-120/121 er forlengst blitt klassikere. De ble solgt som Mercedes 180 og 190 og var de første moderne Mercedesene etter krigen. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.com

Ikke råd til reparasjoner

Johns helse skal ikke være det den engang var – derfor har han bestemt seg for å kvitte seg med samlingen, og tipseren Cynthia skal både hjelpe ham med å katalogisere den – og bistå med salg på internett.

Hovedpersonen selv skal ha jobbet som Mercedes-mekaniker i mange år. Han har kjøpt en rekke av bilene fra eiere som ikke hadde råd til reparasjoner av ulike typer,

Tørt klima

Samlingen befinner seg ett eller annet sted i Texas. Svært mange av bilene har vært lagret utendørs, men ut fra bildene ser vi også at flere av dem står under tak.

Klimaet i Texas er tørt, det gjør at bilene holder seg relativt godt her, men solen setter naturligvis sine spor etter mange år.

Les også: Miami Vice-bilen som endte i Vestfold

Saken fortsetter under bildetDet er ikke bare biler John fra Texas har samlet på - utvalget av deler er heller ikke snaut! Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.comDet er ikke bare biler John fra Texas har samlet på - utvalget av deler er heller ikke snaut! Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.com

Les også: Druknet han superbilen med vilje?

Flere S-klasser

Ut fra disse første bildene (mange flere skal være på vei), ser vi at samlingen består av en rekke modeller, også biler som nå begynner å klatre høyt i pris.

Her er det blant annet en rekke eksemplarer av bilen som har internnavnet W123: Sedan eller stasjonsvogn som ble produsert mellom 1976 og 1985 – og en bil som har vært kjent for å være nærmest uslitelig så lenge den fikk nødvendig stell.

Men det er også flere eksemplarer av S-klassen i ulike generasjoner. Dessuten minst en eldre SE.

Se også: 70-tallets beste bilreklamer

Saken fortsetter under bildetEn gang en eksklusiv og nydelig bil. Eksklusiv er den fortsatt - men det skal litt jobb til før denne Mercedesen er på veien igjen. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.comEn gang en eksklusiv og nydelig bil. Eksklusiv er den fortsatt - men det skal litt jobb til før denne Mercedesen er på veien igjen. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: Barnfinds.com

Edel årgang

Ett eksemplar av coupeen SLC er på plass, dessuten kan vi se flere lekre SL-er. Av litt eldre modeller finnes det også noen W120 / W121 av den typen som var veldig populær på 50- og 60-tallet.

En 190 SL av edel årgang er også her, men akkurat den bilen skal ikke være til salgs – i alle fall ikke i utgangspunktet.

Les også: Kjøpte nybil – og parkerte den i ti år

Selges i biter

Ifølge Barnfinds har John også flere tonn med deler som han nå ønsker å bli kvitt.

Det er neppe noen som ønsker å ta over en hel samling som dette, derfor skal planen være å selge den i biter. Og John skal ikke være opptatt av å få mest mulig for den – for ham skal det veie tungt at bilene kommer til noen som tar vare på dem, setter dem i stand – og får dem ut på veien igjen.

Saken fortsetter under bildetHer står de pent på rekke, nesten som om det skulle vært en vanlig parkeringsplass. Den gamle Mercedes-mekanikeren samlet i mange år - og mange av bilene står under åpen himmel. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: barnfinds.comHer står de pent på rekke, nesten som om det skulle vært en vanlig parkeringsplass. Den gamle Mercedes-mekanikeren samlet i mange år - og mange av bilene står under åpen himmel. Bilde gjengitt med tillatelse fra www.barnfinds.com. Foto: barnfinds.com

Vi skal naturligvis følge opp saken etter hvert som Barnfinds får flere opplysninger.

Les også: Verdens største samling ble funnet på et jorde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus