Kunst av skrap

En stålsatt Angela Merkel ved siden av ikonet Bugatti Atlantic. Foto: Morten Larsen

Slik har du ikke sett Angela Merkel før. Man finner nemlig så mangt på en internasjonal bilutstilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankfurt, Tyskland (ABC Nyheter) Det som kan være vel så spennende når man er på bilutstilling, er å ta en tur i alle de andre hallene enn der alle bilene står. Her finner man at det er mye roligere, det er leverandører av deler og tjenester av ymse slag. Og det er kuriosa.

Som det vi kom over i øverste etasje i hall 3. Her hadde en klubb for ambulansebiler en imponerende samling syketransport. Her fant vi en racingutgave av Fisker, en indisk elbil og Angela Merkel i en enda mer stålsatt utgave enn i virkeligheten.

Hun sto ved siden av blant andre Henry Fonda i klassisk positur på motorsykkelen sin - med fingeren i været. Det som fanget atskillig mer interesse hos et bensinhode, var en Bugatti Atlantic type 57, samt en italiensk racerbil fra 30-tallet. Det som gjorde det hele spesielt, var at alt var sveiset sammen av gamle metalldeler.

Les også: M for Magisk

Som bildene i bildegalleriet øverst viser, var alt satt sammen av gamle drev, spiralfjærer og rusk og rask fra innsamling av utslitt metall. Felgene så ved første øyekast ut til å være veldig like originalen, men nærmere studier avdekket at hver av felgene antagelig var to motorsykkelfelger sveiset sammen.

Dette må være et tålmodighetsarbeide av de sjeldne, men det som imponerte mest var at bilene var så godt formet. Vi klarte ikke å avdekke at proporsjoner eller karosseriform avvek fra originalen.

Les også: Gardermoløpet 63 år etter

Det er et tysk firma som kaller seg "Giganten aus stahl" med undertittelen "Handmade steelwork" som sto for kunstverket. Og kunstverk, det er det, synes vi.

Hvem som kjøper slikt kan man fundere over, men kanskje kunstmuseer eller eksentrikere med for mye penger. For det koster: Bugattien var tilsalgs for nærmere en halv million. Vi venter spent på om Henie Onstad Kunstsenter løper og kjøper...

Les også: Alle fire for Mini Paceman

Les også: Bilen som setter grenser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus