Frankfurt Motor Show:

Showet er i gang

Heftig maskin i kostbar bil. Porsche 918 Spyder. Foto: Morten Larsen

I dag starter pressedagene, sent igår kveld fikk vi overvære VW-gruppens maktdemonstrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og showet var imponerende. Med førsteklasses dansere, akrobater og direktører på rekke og rad, som presenterte sine "babies"; nye bilmodeller.

Noen ferdig til produksjon, andre konseptbiler. Vi fikk blant annet se Volkswagens storsatsing på elektriske biler og hybridbiler. Det var e-mobility på rekke og rad, allerede klare i en butikk nær deg.

Først og fremst e-Up, som allerede er solgt i 600 eksemplarer i Norge, bare noen dager etter at forhandlerne hadde fått presentert bilen.

Så var det e-Golf, Audi A3 e-tron og sist, men ikke minst Porsche Panamera S E-Hybrid.

Mens vi snakker om Porsche, 918 Spyder kom som en stor overraskelse for ikke mange dagene siden. Den fikk vi se i aksjon på scenen først, og så nærkontakt etterpå. At det er en fantastisk bil, er det ikke tvil om. Da ABC Nyheter skrev om den sist, antydet vi en pris på 6 millioner.

Det er før avgifter. Selv om dette er en avansert hybridbil, må det nok plusses på en god del mer. Men hva sies om 0 til 100 på 2,8 sekunder?

Selveste Presidenten og administrerende direktør i Lamborghini, Stephan Winkelmann trillet inn på scenen i den siste, nye Lamborghini Gallardo LP 560-4. Winkelmann påpekte at Lamborghini i år er 50 år, og at Lamborghini sin drøm om å lage verdens fineste superbiler ikke bare ble født den gangen, men at den i høyeste grad er videreført.

Store bilutstillinger er mye drøm og fremtidsvyer, og slik skal det være. Men det er også viktig å få med seg hva som finnes av nyheter for oss vanlige lønnsmottagere.

Det får være nok drømmebiler foreløpig, idag skal vi være med på en rekke pressekonferanser, så følg med - her kommer mer fra Frankfurt Motor Show.

Les også: Kjøremaskin med smart teknikk

Les også: Med hydrogen på tanken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus