Mercedes S-klasse:

Slik startet barnehage-året for Eirik (5)

Når det kommer en slik bil kjørende med en dresskledd sjåfør bak rattet, forventer en gjerne at det gjelder ankomst av en VIP.

Det er ikke bare statsledere eller diplomater som skjuler seg bak de mørke rutene...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercede S-klasse 350 CDI:
 • Motor: Diesel V6
 • Effekt: 258 hk / 620 mm
 • 0–100 km/t: 6,8 sek.
 • Toppfart: 250 km/t.
 • Forbruk: 0,55 l/mil ved blandet kjøring.
 • Pris fra: Ca 1.050.000

Mercedes S-klasse er bilen som gjerne brukes til å frakte en statsminister, kongelige eller andre prominente personer til statsbesøk og viktige møter.

En såkalt direktørbil – der den personen som virkelig betyr noe sitter i baksetet, bak vinduer du kan se ut av, men ikke inn gjennom.

Derfor var det nok noen foreldre og barn som lurte fælt på hvem som kom på besøk i barnehagen på Mælumenga i Modum, denne uka. Inn på parkeringsplassen ruller nemlig en splitter ny, sort Mercedes S-klasse.

Med speil i vinduene er det umulig å si, og bak rattet sitter en dresskledt kar med solbriller.

Så stopper ekvipasjen, sjåføren går rundt – og bakdøren åpnes. Er det Jens Stoltenberg? Hans Majestet kong Harald? Eller kanskje det er Rhianna som kommer?

Les også: Broom-Benny var i Canada på verdenslanseringen av S-klasse: Les om turen her!

Bryr seg ikke om valget

Bak det speilblanke vinduet synes først bare lyst hår – og deretter et barnesete! Så stiger han ut, fem år gamle Eirik. Ikke akkurat et statsoverhode – men så avgjort sjefen hjemme.

Og sjefen i baksetet på denne millionbilen bryr seg ikke skjorta om valget, prinsessebryllup eller en gang årets popdronning. Men han elsker Mercedes S-klasse!

Les også: Mercedes S-klasse: Luksusbilen som mageplasket

Ekte følelser

Eiriks kjærlighet til denne bilen må sies å slå til ved første øyekast. Når bilen kommer kjørende blir guttungen ganske enkelt hoppende glad med tilhørende applaus og gledeshyl.

Enda mer blank i øynene blir han når han får se baksetet. Hans sete. Dette er jo rene drømmen!

Naboungene blir sporenstreks invitert bort for å se på de også. Kompisen Niklas får til og med sjansen til å sitte på en tur. TO like entusiastiske sjefer i baksetet. Det er nok mulig det kunne blitt slitsomt på langtur...

Spiller uberørt

Kribling og nesten en trang til å hoppe litt, ja, kanskje til og med klappe, er nok slik mange voksne tenker også, når de ser en bil som S-klasse.

Men det sømmer seg liksom ikke for voksne folk å hoppe rundt og klappe og juble. Vi står heller og later som vi er «kule», mens vi egentlig helst vil løpe bort og ta bilen i nærmere øyesyn.

Les også: Nå får du luksus-Mercedesen for småpenger

Vær barnslig

Jeg håper at statsministeren eller andre menn og kvinner høyt på strå, som får æren av å sitte i baksetet på en slik doning, gjør som Eirik: Sier til sjåføren at han skal skru opp musikken og kjøre tutende forbi ALLE bilene på veien foran...

Det er nemlig først gjennom å være litt barnslig du virkelig finner gleden over alt denne bilen har å by på, fra massasje i setene, ulik stemningsbelysning, et hav av underholdning via skjermene i baksetet – eller bare komforten og stillheten mens bilen frakter deg fra A til B.

Les også: Denne Mercedesen finnes egentlig ikke ...

Mesterverk

Motorjournalister får nemlig noen ganger muligheten til å teste biler som er alt annet enn vanlige. Og denne uka har undertegnede en slik opplevelse.

Siste generasjon av S-klasse er et mesterverk av en bil.

Slik bør det vel også være, når de tyske bilgiganten har som ambisjon at nettopp denne bilen skal være nettopp «verdens beste bil»...

Les også: Og bilmerket som går lengst er ...

Slik voksne vil ha det

Prisen starter, som seg hør og bør, på rundt en million kroner. Komforten og kvalitetsfølelsen er uovertruffen. Fokuset på kvalitet helt ned på detaljnivå gir deg stadig nye glimt at hvilken gjennomarbeidet og perfeksjonert ingeniørkunst dette faktisk er.

Vi kommer snart tilbake med en grundigere test, slik som seriøse, voksne mennesker vil ha det, men ville først dele den barnslige gleden familiens minstemann opplevde.

Mercede S-klasse 350 CDI:

 • Motor: Diesel V6
 • Effekt: 258 hk / 620 mm
 • 0–100 km/t: 6,8 sek.
 • Toppfart: 250 km/t.
 • Forbruk: 0,55 l/mil ved blandet kjøring.
 • Pris fra: Ca 1.050.000

Les også: Brukt taxi kan være et kjempesmart bilkjøp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus