Meny

Slik blir ikoniske Mustang feiret

FILMSTJERNE: Denne utgaven av Mustang, en Highland Green V8 Mustang GT 390 Fastback, ble udødeliggjort med Steve McQueen bak rattet i filmen «Bullitt» fra 1968. Foto: David Newhardt/Mustang

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen som er den raskest selgende bilen i historien, teller ned til 50-årsjubileet med en rekke videoer til fansen.

Mustang er en av de mest populære og ikoniske bilene i USAs historie. Nå som bilen snart fyller 50 år, lanserer Ford en videoserie på nett som feirer bilens unike posisjon.

Videoene, som er lagt ut på en egen Youtube-kanal, forsøker å fange Mustangens historie og brede appell over hele verden.

Youtube-kanalen ble offisielt lansert denne uken, og allerede er syv Mustang-filmer lagt ut.

Les også: Corvette fyller 60 år

Radiostyrt action

Den siste av dem, «RC Movie Magic: Filming a Chase», viser at selv uten et stort budsjett, bruk av dataeffekter eller stuntmenn, kan en med litt fantasi og et par radiostyrte Mustang-lekebiler slå Hollywood på det de er best på.

Se videoen her:

Ford har lovet jevnlige oppdateringer og nye videoer fremover mot bilens offisielle 50-årsdag, som er 17. april 2014.

– Fans over hele verden deler en lidenskap for Mustang som går ut på frihet på den åpne veien og gjennom gode kjøreegenskaper. Videoserien er en måte for Ford å feire denne arven, sier Steve Ling, markedsdirektør i Ford.

Les også: Porsche feirer 50 år med å stille ut legendariske sportsbiler

Vært med i over 3000 filmer

Ford har solgt mer enn 9,2 millioner Mustanger siden lanseringen i 1964, og selv om det er langt unna salgsrekorden til Volkswagens folkevogner på 21,5 millioner, er Mustang 26 år yngre og har det meste av tiden bare vært tilgjengelig i USA.

Men til tross for å ha vært i salg i bare ett land, klarte Ford virkelig å fange publikums fantasi og lommebøker da bilen først ble lansert. De klarte å selge over én million Mustanger det første året. Det er ti ganger mer enn Ford hadde beregnet

Med det ble Mustang den raskest selgende bilen i historien, en rekord som står den dag i dag.

Den er også blant de mest sette bilene på kino, siden den har vært med i over 3000 filmer.

Blant de mest kjente filmene finner vi alt fra gamle klassikere som «Goldfinger» (1964), «Bullitt» (1968) og «Dirty Mary Crazy Larry» (1974) til nyere filmer som «U-Turn» (1997), «Vanilla Sky» (2001) og årets «Getaway» med Ethan Hawke i hovedrollen.

Artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Gaute Bergsli/ABC Nyheter.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus