Meny

Tregere bilsalg

POPULÆR: Selv om Toyota selger mange av nye RAV4, er Mazda CX-5 den suverent mest kjøpte firehjulstrekkeren. Foto: Øivind Skar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av nye personbiler gikk tilbake med 5,1 prosent i juli. Hvert bilsalg krever nå større innsats.

– Vi tror at totalmarkedet skal ned, og at de mange nybilintroduksjonene i starten av året er årsaken til det høye bilsalget, sier VW-sjef Ulf Tore Hekneby.

Selv om VW ble forbikjørt av Toyota som største bilmerket i Norge i juli, er VW fortsatt størst når hele året oppsummeres. Hekneby mener at den generelle salgstilbakegangen på 5,1 prosent for personbilene derfor ikke er dramatisk, og at bransjen regner med litt svakere salg i andre halvår enn i første.

Les også: Hvorfor er det to røde menn?

Annerledeslandet

Hekneby medgir at det koster mer penger og ligger større salgsinnsats bak hvert salg nå enn tidligere i år. Situasjonen bekreftes av flere av VW konkurrenter.

Opplysningsrådet for Veitrafikken skriver derimot i en kommentar til julitallene at man tross alt skal huske at de ligger 8,6 prosent over gjennomsnittet for måneden de ti siste årene, og at bilsalget så langt i år har økt med 0,8 prosent.

OFV-tallene viser ellers at AS Norge går så det suser sammenlignet med de fleste land i Europa. Vi er på Europa-toppen når det gjelder elbiler, hybridbiler og firehjulstrekkere. Salget av 4x4-biler har stabiliserte seg rundt en tredel av samlet nybilsalg. Elbilsalget har så langt i år økt med 27,1 prosent, og salget av hybrider er doblet siden i fjor og sto for 7,1 prosent av personbilsalget i juli.

Sju måneder ut i året troner VW Golf på salgstoppen, med 4x4-vinneren Mazda CX-5 bak. Dernest følger de to hybridene Toyota Yaris og Toyota Auris, fulgt av elektriske Nissan Leaf.

Bestselgerlisten bekrefter Norge som et annerledes billand.

Les også: Dette er ikke smart når du kjører bil

Bestselgere i juli:

1. VW Golf

2. Mazda CX-5

3. Toyota Yaris

4. Toyota RAV4

5. Volvo V40

6. Nissan Qashqai

7. Nissan Leaf

8. Toyota Auris

9. Skoda Octavia

10. Volvo V70

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus