Test: Nissan Leaf, 2013

Elbilfavoritten har blitt enda bedre

Nissan Leaf test, juli 2013. Foto: Petter handeland
Nissan Leaf test, juli 2013. Foto: Petter handeland

Vi kåret Nissan Leaf til den beste elbilen på markedet da vi testet den i 2011. Nå har den blitt enda bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi begrunnet det med at Leaf ga mer enn de andre elbilene i sitt prissegment. Biler som Mitsubishi i-MiEV , Peugeot iOn og Citroën C-Zero. Leaf er ikke et enkelt fremkomstmiddel som nevnte konkurrenter, men en ordentlig bil. En familiebil.

Leaf har vært en stor suksess for Nissan, og spesielt i Norge har interessen vært høy. Dette grunnet en rekke insentiver som tilgang på kollektivfeltene, gratis passering gjennom bomstasjonene, gratis parkering i sentrum og til og med gratis strøm.

Og Leaf-salget går i et forrykende tempo. I løpet av første halvår i 2013, var faktisk Leaf Norges femte mest solgte bil, og den er solgt i over 50.000 eksemplarer på verdensbasis.

Kjøreegenskaper: 4

Først en viktig presisering: Når vi setter karakterer i våre tester, gjør vi det ut fra biler i samme klasse (i dette tilfellet elbiler), og ut fra hvilket bruksområde bilen er beregnet for.

Da vi testet Leaf sent i 2011 skrev vi følgende: I dette perspektivet er Leaf en bil som er god å kjøre. Elbiler er i ferd med å danne en egen klasse hva gjelder lettkjørthet: Et vipp med «girspaken», som egentlig er en elektrisk bryter, så er du i gang.

Akselerasjonen er så jevn som den kan få blitt. Du kan velge mellom to innstillinger: I Drive kjennes den rask fra første meter, i Eco blir gassfotkommandoene dine mildnet for å spare energi. Legger du deg til en avslappet kjørestil, passer Eco-modusen godt. Og du kommer lenger.

Målt mot trillingene i-MiEV, iOn og C-Zero er Leaf mer voksen på veien – roligere og stautere. Mer bil, rett og slett. Samtidig er det helt åpenbart at Nissan Leaf kommer til kort i kjøreegenskaper når den sammenlignes med for eksempel VW Golf og Ford Focus.

Styringen er svært lett og krever store rattutslag. Med sine 1600 kg er Leaf tung, og du skal ikke kjøre veldig fort i svingene før den krenger mye og tegn til understyring blir tydelige.

Dette gjelder fortsatt.

Les også: Vi har kjørt BMWs elbil

Blant de 100 endringene Nissan har gjort med Leaf, er modifisering av hjulopphenget en av endringene. Dette for å gi bedre og mer inkluderende kjøreegenskaper. Dette merker vi ikke mye til – Leaf er fortsatt komfortabel og lettkjørt, men er ikke i nærheten av de beste kompaktklassebilene med forbrenningsmotor.

Nissan Leaf test juli 2013=OMDISKUTERT: Det har ikke skjedd mye med designet, men under skallet har det skjedd en god del. Leaf ser fortsatt litt elbil-rar ut. Foto: Petter Handeland

Motor: 6

Selve motoren i nye Leaf er den samme som i versjonen vi testet i 2011: 280 Nm og 80 kW/109 hk sørger for at Nissan Leaf er rask fra første meter. Her er så godt som ingen motorstøy. Lytter du, hører du bare dempede buzzelyder som minner om en trikk som setter i gang.

Drivlinjen har blitt endret siden sist, uten at vi skal gå for detaljert inn på det. Kort fortalt er drivlinjen helintegrert på den måten at ladeenheten, inverteren og motoren nå er montert sammen og ikke hver for seg.

De klare minusene med dagens elbilteknologi, finner vi når vi kommer til neste kapittel: Ytelsene.

Les også: Vil ha endringer av avgiften på bil

Ytelser: 4

Vi hopper ett trinn opp på karakterskalaen når det gjelder ytelsene i nye Leaf kontra 2011-modellen. Ikke fordi den akselererer fortere, men fordi den har bedre rekkevidde.

I våre akselerasjonsmålinger klarer Leaf 0–100 km/t på 11 sekunder, mens den i de typiske forkjøringsintervallene 60–100 km/t og 80–120 km/t, klarer seg med 6,7 og 9,6 sekunder. Det er på nivå med familiebiler med dieselmotor av gjennomsnittlig størrelse.

Nye Leaf skal ifølge Nissan nå klare opp mot 199 kilometer på en lading. Det er en økning på 24 kilometer siden sist. Oppgitt rekkevidde i elbiler sertifiseres i henhold til New European Driving Cycle (NEDC).

I vår rekkevidde test når vi ikke så langt, men vi kommer noen kilometer lengre enn sist. Mer om det under «forbruk».

Les også: Møller satser på ladbart

Nissan Leaf test juli 2013=NESTEN TOM: Da vi nærmet oss flatt batteri under rekkeviddetesten, poppet dette skjermbildet plutselig opp. Praktisk om man befinner seg et sted man ikke er kjent.
Foto: Petter Handeland

Eksteriør: 3

Nytt av året er en grill som senker luftmotstandskoeffisienten fra 0,29 til 0,28, samt nye felger avhengig av utstyrsnivå. Utenom det er det lite nytt å spore.

Akkurat som sist er reaksjonene på Nissan Leafs utseende fra «den ser jo ut som en ordentlig bil» til «hvorfor må slike biler være så stygge?».

I lengde og bredde er Leaf omtrent like stor som en Ford Focus, men med 155 cm er den betydelig høyere. Formen går mot det kuleaktige, men Nissan har brukt lyktene til å gi bilen særpreg.

Foran buler de opp fra panseret – hensikten er ifølge Nissan å splitte luftstrømmen for å redusere vindstøy. Bak ser lyktene ut som en etterligning av noe Lancia har drevet med i noen år. Uten spesielt hell, spør du oss.

Les også: Fords elektriske hverdag

Interiør: 4

Nissan Leaf er fortsatt den klart største og rommeligste elbilen i sitt prissegment i dag. Med en høy og litt rett-opp-og-ned sittestilling er plassen til fire på et godt nivå for kompaktklassen.

Ved å flytte laderen fra bagasjerommet frem under panseret har Nissan øket bagasjeromsvolumet fra 330 til 370 liter, og den høye terskelen inn mot bakseteryggen er ikke lenger like dominerende. Det kommer godt med dersom man skal frakte lange gjenstander og trenger å legge ned bakseteryggen.

Den mest merkbare forskjellen fra utgående modell er uansett endringene som er gjort i kupeen. Leaf kommer nå i tre utstyrsnivåer, og kan enklere skreddersys kundens eget ønske. Helt nye seter med høydejustering og bedre støtte i sidene og under lårene er også på plass.

Les også: Ford Focus Electric testkjørt

En del av hardplasten vi klaget på i forrige modell er fortsatt med, men med nye seter og andre fargevalg, er den opplevde kvalitetsfølelsen høyere enn tidligere.

Nissan Leaf test juli 2013=GOD HØYDE: Takhøyden er bedre enn i de tradisjonelle kompaktklassebilene, men bredden og lengden er som hopen. Best for to voksne, med andre ord. Foto: Petter Handeland

Komfort: 5

Det finnes knapt noen motorlyd å spore i Leaf, men av en eller annen merkelig grunn måler vi et høyere innvendig støynivå i nye Leaf enn i forrige generasjon. Støymålingen er kjørt på samme underlag, men med andre dekk. Støynivået er dermed på normalnivå og ikke bedre enn snittet som sist.

Selve fjæringskomforten er fortsatt veldig god, men der ujevnhetene kommer på rad og rekke, er det fortsatt litt å hente.

Drivlinjen og den jevne gassresponsen gjør by- og småkjøring til noe riktig behagelig, men vi hadde gjerne sett at rattet kunne trekkes nærmere sjåføren. Sittekomforten i de nye stolene er god.

Les også: Rekordhøyt elbilsalg

Sikkerhet: 5

Nye Leaf er ennå ikke kollisjonstestet, men utgående modell ble belønnet med fem av fem stjerner som totalkarakter i EuroNCAPs kollisjonstest. Fem stjerner er blitt normalen, ikke unntaket, i denne testen.

Også i de ulike underseksjonene i kollisjonstesten er resultatene jevnt over gode. Lårene får vel mye juling ved en frontkollisjon, og Leaf får kun middels resultat for nakkesleng.

Seks kollisjonsputer og elektronisk antiskrens er blant sikkerhetsutstyret som er på plass.

Nissan Leaf test juli 2013=VIRKER BILLIG: Førermiljøet er ikke det vakreste vi har sett. Ei heller det med den beste kvalitetsfølelsen. Brukervennligheten er derimot god, og vi sitter godt i de nye setene. Foto: Petter Handeland

Forbruk: 6

Dersom Nissan Leaf blir ladet med strøm fra vann eller vind, må du sykle for å få mer miljøvennlig transport. Selv om strømmen kommer fra for eksempel et gasskraftverk, har eldrift en effektivitet som setter biler med forbrenningsmotor helt til side.

Ved hjelp av litt for anonyme punkter i et slags diagram viser bilen deg om du kjører energiøkonomisk og når bremsekraft regenereres. I tillegg vokser «økotrær» på pedagogisk vis opp og viser deg om du har vært flink miljøvenn.

Les også: Elbil gir god samvittighet

Batteriene er beregnet til å vare i hele bilens levetid. Etter fem år skal de ha en veiledende kapasitet på 80 prosent, forutsatt at bilen er brukt på normal måte. En full lading vil koste 10 til 20 kroner med typiske svingninger i strømprisen.

Nissan har dessuten et eget gjenvinningsprogram for Leaf der de ulike delene blir tatt vare på på tjenlig måte når den tid kommer.

Vi logget «forbruket» gjennom hele testperioden, og under rekkeviddetesten klarte vi 144 kilometer med variert kjøring før vi ga oss. Den resterende batterirekkevidden var da cirka 15 kilometer. Ved veldig bevisst kjøring skulle vi nok klart opp mot 18 mil.

Det er et godt resultat, og bedre enn det vi oppnådde med forrige generasjon Leaf, men langt unna det vi oppnådde med Tesla Modell S. Uten sammenligning for øvrig.

Les også: Med Leaf på «Electric Highway»

Pris/utstyr: 5

Leaf er blitt ny og bedre, men prisen er så å si uendret. Det er godt gjort.

Nissan har lagt ned mye jobb for å gjøre elbilhverdagen din så enkel som mulig. Ta for eksempel den oppdaterte versjonen av Carwings Navigation-systemet. Med en app på din smarttelefon, kan du hele tiden overvåke bilens ladestatus, starte og stoppe ladingen, samt starte eller stoppe klimaanlegget dersom du ønsker varm bil på en kald vinterdag eller motsatt. Systemet fungerer etter vår mening veldig godt.

Systemet inkluderer berøringsskjerm i dashbordet med satellittnavigasjon, bluetooth, Google send-to-car og Google-søk.

De tre nye utstyrsnivåene (Visia, Acenta og Tekna) gjør det dessuten mulig å skreddersy bilen etter eget ønske i høyere grad enn tidligere da du kun hadde ett valg.

Les også: Miljøbilene fosser frem

Grunnmodellen Visia starter på 228.600 kroner, mens Acenta og Tekna koster fra 251.400 og 273.900 kroner.

Den norske importøren tror hopen vil velge Acenta utstyrsnivå. Den har utstyr som I-key, tåkelys, Carwings EV-IT med telematikk, seks høyttalere, ryggekamera, 16” aluminiumsfelger, regnsensor, cruisekontroll, varmepumpe, fjernstyrt lading og oppvarming av bilen.

Konklusjon: 4

Hovedkarakteren er ikke et gjennomsnitt av delkarakterene, men et uttrykk for hvordan bilen totalt sett er i forhold til konkurrentene på det tidspunktet da testen ble gjennomført. Her kan du lese hvordan vi setter karakterer.

Selv om Nissan har løftet Leaf til et nytt nivå, har de fortsatt litt å gå på når det gjelder kjøreegenskaper og opplevd kvalitet i forhold til de beste kompaktklassebilene.

Les også: Skrur på strømmen i EU

Nye Leaf er likevel best blant elbilene i sitt prissegment – et hav foran elbil-trillingene fra Mitsubishi, Peugeot og Citroën som fremstår veldig enkle i forhold.

At rekkevidden har blitt bedre viser at utviklingen ikke har stoppet opp, men vi klarer aldri å bli helt kvitt rekkeviddeangsten. Dette er helt klart en vanesak. Verdt å nevne er at Nissan har en bilutlånsordning for Leaf-kunder som skal på langtur.

Les også:

Sjekk verdens heftigste gressklipper

Ny billig-stasjonsvogn på vei

Det er to grunner til at du ikke bør kjøpe rød bil

Saken er opprinnelig skrevet for Vi Menn og publisert på klikk.no.

Nissan Leaf test juli 2013=MER PLASS: Ved å flytte laderen som før dannet en forhøyning i bagasjerommet mot bakseteryggen, har Nissan utvidet bagasjeromsvolumet med 40 liter. Fra 330 til 370 liter. Foto: Petter Handeland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:25 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller over 2 prosent09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norske reisende fortsatt strandet på Gran Canaria07:28 Trump framme i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Russerne kommer, igjen!07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Virusutbruddet kan føre til utsettelse av årets folkekongress i Kina06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige02:09 Våteste nyår i Bergen siden 186101:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 – Mye dårlig informasjon alarmistiske rapporter17:33 Ambulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21 Straffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47 – Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36 Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26 Bygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59 Trump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49 Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07 Xi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47 Pål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10 Par i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57 Passasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33 Erna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30 En voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18 Olsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07 Stengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00 Maren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58 Søreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt12:25 Wilhelm Wilhelmsen er død11:59 Johaug-knockout i Ski Tour, ny overlegen seier i Trondheim11:40 Loginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon11:36 Afghanere på flukt øyner på nytt et lite håp om fred11:30 Kafédrap på Frogner opp i Oslo tingrett11:28 Toget som kjørte inn i et snøskred på Bergensbanen er på vei til Bergen11:27 Haaland må klare seg uten Dortmund-fansen i Hoffenheim11:12 Åtte personer døde i jordskjelv i Tyrkia10:41 Falla hopper av Ski Tour10:38 Regissør Quentin Tarantino har blitt far10:34 Palestiner drept av israelsk soldat10:06 Antall svindelforsøk mot norske bankkunder doblet09:21 Sør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset09:13 115 passasjerer er fortsatt på toget som kjørte inn i snøskred på Bergensbanen08:38 Iran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28 Politiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09 Kvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50 100 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes og karnevalet i Venezia er avlyst07:43 Fury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24 Golf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58 Verdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54 SAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54 USA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00 Dette skjer i dag05:57 Passasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54 Sanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene05:50 Wilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30 Dette skjedde i natt
Siste nytt
09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:25Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller over 2 prosent09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51VerdenVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorske reisende fortsatt strandet på Gran Canaria07:28VerdenTrump framme i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerRusserne kommer, igjen!07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30VerdenSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23VerdenVirusutbruddet kan føre til utsettelse av årets folkekongress i Kina06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00VerdenAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12VerdenSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50VerdenTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige02:09NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186101:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09NorgeMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43VerdenKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenKaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstil– Mye dårlig informasjon alarmistiske rapporter17:33NorgeAmbulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21SportStraffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47Helse og livsstil– Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36SportRiiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26VerdenBygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59VerdenTrump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49SportJohannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07VerdenXi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47SportPål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10VerdenPar i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57NorgePassasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33PolitikkErna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30NorgeEn voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil13:18SportOlsbu Røiseland etter ny VM-tittel: – Det klikka oppe i hodet mitt13:07NorgeStengte fjelloverganger i Sør-Norge13:00SportMaren Lundby tok sin første verdenscupseier på fem hopprenn12:58PolitikkSøreide forsvarer samarbeidet med Libyas kystvakt12:25PengerWilhelm Wilhelmsen er død11:59SportJohaug-knockout i Ski Tour, ny overlegen seier i Trondheim11:40SportLoginov dropper fellesstarten i skiskytter-VM etter dopingaksjon11:36VerdenAfghanere på flukt øyner på nytt et lite håp om fred11:30NorgeKafédrap på Frogner opp i Oslo tingrett11:28NorgeToget som kjørte inn i et snøskred på Bergensbanen er på vei til Bergen11:27SportHaaland må klare seg uten Dortmund-fansen i Hoffenheim11:12VerdenÅtte personer døde i jordskjelv i Tyrkia10:41SportFalla hopper av Ski Tour10:38KulturRegissør Quentin Tarantino har blitt far10:34VerdenPalestiner drept av israelsk soldat10:06NorgeAntall svindelforsøk mot norske bankkunder doblet09:21VerdenSør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset09:13Norge115 passasjerer er fortsatt på toget som kjørte inn i snøskred på Bergensbanen08:38PolitikkIran beskylder utenlandske medier for å bruke virus for å skremme bort velgere08:28NorgePolitiet leter etter fører etter at bil kjørte av veien i Lindesnes08:09NorgeKvinner mest klima-bekymret: – Kan handle om tradisjonelle kjønnsroller07:50Verden100 virussmittede i Italia – fotballkamper utsettes og karnevalet i Venezia er avlyst07:43SportFury ny WBC-mester etter oppvisning mot tam Wilder07:24SportGolf-Hovland i drømmeposisjon: – Seier ville vært utrolig06:58SportVerdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst, sterke vindkast og tung snø ødela06:54ReiseSAS kansellerer avganger til Gran Canaria06:54VerdenUSA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye coronaviruset06:00NorgeDette skjer i dag05:57NorgePassasjerer tilbrakte natta på tog – kjørte inn i snøskred på Bergensbanen05:54PolitikkSanders mot overlegen seier i Nevada – knuser rivalene05:50SportWilder oddsfavoritt før oppgjør mot Fury i Las Vegas05:30NorgeDette skjedde i natt
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus