Jubileum:Corvette fyller 60 år

Vi gratulerer Corvette med 60-årsdagen! Foto: Produsent
Artikkelen fortsetter under annonsen

30. juni 1953 rullet den første Chevrolet Corvette ut av samlebåndet. Nå lanserer de en jubileumsmodell; en ny Stingray.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Iløpet av de 60 årene som har gått, har Corvette blitt vevd inn i den amerikanske kulturen som bilen for filmstjerner, musikere og astronauter, sier Chris Perry, vice president, Chevrolet Marketing.

Chevrolet ble grunnlagt i 1911, og er en av verdens største bilmerker med salg i mer enn 140 land og produksjon av mer enn 4,5 millioner biler og lastebiler i året.

Da Chevrolet Corvette ble lansert i 1953 var alle Polo hvite med rødt interiør. En kuriositet er at den tredje bilen som ble produsert nylig ble solgt på en auksjon for over 6 millioner kroner.

Les også: Drøm fra Hyundai

Corvette ble dømt nord og ned da den kom. Ikke nok med at den bare hadde to seter, den hadde ikke sidevinduer, og karosseriet var i glassfiber. Bilen var først en showbil, men interessen blant publikum var så stor at Chevrolet satte i gang produksjon av 150 biler, hovedsakelig for å trekke kunder til salgslokalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men som kjent tok det helt av, og på de seks tiårene er det produsert mer enn 1,5 millioner Corvetter. I forbindelse med jubileet lanseres en ny Corvette for 2014 – en Stingray.

Les også: Men Spyker var ikke død

– Vi var klare på at vi ikke kunne bruke navnet Stingray på den nye bilen uten at den fullt og helt kunne leve opp til sine forfedre. Resultatet er en Corvette Stingray som bryter med de vanlige Corvettene, men som er lett å kjenne igjen som en Corvette av publikum over hele verden, sier Ed Welburn, vice president for GM Global Design.

Bilen lanseres på det europeiske markedet sent i 2013.

Les også: Heftig lydopplevelse

Les også: Fiesta ST kler du på deg