Kia oppdaterer kartene

Reklamen sier 7 år med kartoppdatering.
Reklamen sier 7 år med kartoppdatering.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heretter vil Kia tilby ferske kart de syv første årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange bilkjøpere vegrer seg for å bruke mye penger på originalmonterte navigasjonssystemer. Dette fordi slike systemer har en tendens til å være utdaterte etter kort tid. Operativsystemene blir gamle, for ikke å snakke om kartverket. Dette gjør Kia nå noe med.

7 års ferskhetsgaranti

Nå legger de inn årlige oppdateringer av kartverk i garantiperioden på bilen. Hos Kia koster denne oppgraderingen normalt 1.500 kroner, men etter 1. mars har alle som kjøper en ny Kia dette inkludert i bilprisen. Har du kjøpt en Kia før denne datoen, men som likevel har dagens navigasjonssystem, så kan du kjøpe deg inn i avtalen for en engangssum på 1.495 kroner. Da har du den samme ordningen for 6 år frem i tid.

Med iPad som navigasjon

Årlig innkalling

Oppdateringen skjer ved at forhandlerne får et nytt kartverk en gang i året. Samtidig sendes det ut et varsel til alle gjeldende kunder om at de må stikke innom en Kia-forhandler, eller kombinere det med neste service. Administrerende direktør i Kia, Jan Pettersen, nekter ikke for at dette er et ledd i å knytte bileierne tettere til serviceverkstedet, med håp om at de på grunn av dette også tar den jevnlige servicen på Kias egne verksteder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

39 prosent bruker aldri navigasjon

Hårreisende priser

De fleste bilprodusentene forsøker å demme opp for at systemene eldes raskt ved å tilby oppdateringer og oppgraderinger til ganske svimlende summer. Det er slett ikke uvanlig å måtte betale over 2.000 kroner eller mer for et nytt kartverk, enten i form av en DVD eller en minnebrikke. Dette er langt mer enn det koster å kjøpe en helt ny Tomtom, eller annen løs navigasjonsenhet, noe mange derfor heller velger å gjøre.

Les alt om navigasjon

Selg avtalen

Oppdateringsavtalen er forøvrig noe som følger bilen, ikke eieren. Skal du selge bilen, så har du med andre ord ytterlige et salgsargument overfor en potensiell kjøper. Det er derimot lite her i verden som kan sies å være gratis, så på spørsmål om hvor kostnaden blir lagt til, har Pettersen en veldig enkel og logisk forklaring.

- Det er jo naturligvis en kostnad, så den regnes inn igjen på bilprisen, avslutter Pettersen.