Verdens mest vanvittige bobil?

Et mini-palass på hjul - eller en yacht laget for veien? Uansett er dette den mest spesielle bobilen vi har sett. Sofaen til venstre kan om ønskelig forvandles til bar, og da heves selvsagt bordet... Foto: Marchi Mobile
Et mini-palass på hjul - eller en yacht laget for veien? Uansett er dette den mest spesielle bobilen vi har sett. Sofaen til venstre kan om ønskelig forvandles til bar, og da heves selvsagt bordet... Foto: Marchi Mobile

OK, EleMMent Palazzo er ikke helt ny. Men den blir ikke mindre spesiell for det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har sett mye rart innen kategorien bobiler, men dette slår det meste. Kreasjonen på bildene er laget av et østerriksk firma som heter Marchi Mobile, som har spesialisert seg på bobiler for de mest velbeslåtte av oss.

Fantasipris

Vi har skrevet om den tidligere, men siden den gang har det skjedd ting.

En ting er at flere bilder har blitt tilgjengelig, men i tillegg har vi fått listeprisen - som er på hele 17 millioner kroner. Den summen kan i tillegg raskt bli større, helt avhengig av hva den enkelte kunde krysser av på utstyrslisten.

Nå finner du dessuten mengder av nye, sprø bilder på Marchi Motors Facebook-side. Det siste er av selveste Mika Häkkinen, den tidligere Formel 1-mesteren, idet han kjører den profesjonelle utgaven for å levere troféet til det tyske fotballaget Bayern München.

Video

Forleden dag hadde CNN også følgende innslag om kjøretøyet, med animasjon fra Marchi Mobile:

Noen millioner, og den er din

Kjøretøyet på bildene skal altså ifølge våre kilder faktisk ikke koste mer enn tre millioner dollar eller cirka 17 millioner kroner, og det er egentlig ikke overraskende når man ser spesifikasjonene. For det første: Det er en bil. I hvert fall en slags. Den er basert på et DAF-chassis og motoriseringen er omtrent som den bør være med tanke på skapningens dimensjoner. Det dreier seg om en bjørnesterk turbodiesel på 530 hestekrefter.

Toyota med bil du kan bygge selv

Designen er inspirert av Luigi Colanis bio-design fra tidlig 2000-tall. Den har en aerodynamisk finesse i fasongen, pluss en karbon-diffuser i hekken, som i alt skal sørge for at man sparer 20 prosent drivstoff i forhold til en klassisk design.

Bobil eller rullende yacht?

SMAKFULLT ELLER VULGÆRT? Derom strides... noen få. (Foto: Marchi Mobile)SMAKFULLT ELLER VULGÆRT? Derom strides... noen få. Foto: Marchi Mobile

Så til det vesentlige med bobilen: Nemlig innkvarteringen. Som bildene viser er den relativt luksuriøs, med edle materialer og en design som trekker tankene hen til smakfullt(?) innredede luksusvillaer. Kaller du det klassisk-moderne med barokke innslag, er det greit for oss. En slags luksusvilla i miniatyr - eller kanskje snarere en yacht på hjul, får den oss til å tenke på.

Plutselig blir bilen forbikjørt av en... båt

Transformerbar

«Bilen», kan når den er parkert utvides takket være sin modulære oppbygning over to etasjer og dekker da 40 kvadratmeter. Automatisk utfellbar trapp letter adgangen. Sofa/seng kan forvandles til barmøbel ved behov, og en øvre Sky Lounge med «soldekk» kan med et tastetrykk heves over taket. Alle konfigurasjonsendringer skjer via et instrumentpanel som fungerer som interaktiv kontrollsentral. EleMMent Palazzo har mulighet for peis og TV-en er en ganske normal 40-tommer. Varme i gulvene er med på utstyrslisten, likeledes et fullt utstyrt bad med dusj. Og strømmet videoovervåking via fjernkontroll.

Her kan du se andre utrolige bobiler

Var det alt? spør du kanskje, frustrert. Nei - en egenskap bilen har i tillegg til resten av det vi har listet opp her er at den kan lyse i mørket, takket være selvlysende lakk!

Du kan, om du vil se mer, avlegge en visitt på Marchi Mobiles egne hjemmesider her og deres interaktive showroom her.

Klikk for å se stort bilde

KLIKK HER FOR Å SE ALLE 12 BILDENE

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus