Meny

Nyheter i juni: Her er månedens lanseringer

Skoda Octavia er den mest snusfornuftige bilen som dukker opp i løpet av juni. (Foto: Skoda)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De er ikke så mange i antall, men det er både en spennende og slagkraftig samling.

De aller fleste nye biler blir presentert om våren, noe som medfører at de dukker opp på markedet litt senere. Rushet av nye biler starter derfor ofte tidlig på sommeren og holder det gående ut året.

2013 er intet unntak, og det er mange nye biler på vei inn over landegrensene fremover.

Mange av dem har vi allerede testet, resten står for tur. De av nyhetene som ikke rekker til landet i sommer kommer til høsten. Derfor er også høsten en travel tid i bilbransjen, men først skal vi se på hvilke biler det er som kommer til landet i juni.

Les også: Bilnyheter med god plass i Genève

Her er listen:

Audi RS6 Avant

(Foto: Fred Magne Skillebæk)(Foto: Fred Magne Skillebæk)

De fire ringers heftigste 6’er kommer nå, Audi RS6 Avant. Vi har kjørt bilen, og er mektig imponert over alt, bortsett fra et par detaljer.

Dette er bilen for deg som ønsker en sportsbil og en familiebil i én og samme pakke. Denne leverer til fulle av begge deler, og nå er den altså klar for det norske markedet.

Prisen på drøye 1,8 millioner vil likevel hindre den i å bli sett på ethvert gatehjørne.

Her kan du lese testen av Audi RS6

BMW 3-serie GT

(Foto: BMW)(Foto: BMW)

Vurderer du en 3-serie sedan? Eller kanskje du vurderer en 3-serie Touring? Uansett, glem begge deler og se heller på en 3-serie GT.

Bilen er større enn de to andre, ettersom den er basert på den kinesiske utgaven av 3-serie. Det betyr lengre akselavstand, bedre plass, og frekkere utseende.

Spoileren bak er standard, men må kjøres opp manuelt i Norge, ettersom den først kommer opp automatisk ved 110 km/t, noe som er utenfor alle norske fartsgrenser.

Her finner du alt om nye 3-serie GT

Fiat 500L

(Foto: Fiat)(Foto: Fiat)

Fiat 500 ble født som en Mini-wannabe, og etter hvert som Mini vokser som familie, så gjør Fiat det samme med 500.

Vel, vi sier ikke på grunn av, men på samme måte som. 500L er den lange versjonen av Fiat 500, men i våre øyne er det ikke alle biler man kan strekke med vellykket resultat. Ikke visuelt i hvert fall.

Funksjonelt blir det en helt annen sak, for større bil betyr mer plass, som gir bedre funksjonalitet.

Her finner du mer om 500L

Kia Carens

(Foto: Knut Moberg)(Foto: Knut Moberg)

Flerbruksbiler var i skuddet som bare det for noen år siden.

Nå har SUV’er i forskjellige varianter tatt over noe av kundemassen, men fortsatt selges det en del MPV’er.

Kia vil nå inn i dette markedet for fullt, og satser derfor med Carens som deres bidrag. Vi har selvfølgelig prøvekjørt bilen, og gitt den et velfortjent terningkast 5.

Les mer om Kia Carens her

MB A45 AMG

(Foto: Mercedes-Benz)(Foto: Mercedes-Benz)

Denne skal sette Golf GTI i skyggen av seg selv. Mercedes-Benz har satt sine egne tunere til å bygge opp AMG-utgaven av nye A-Klasse, noe som forteller at de mener alvor.

Vi har snakket med sjefen for det hele, og han har store forhåpninger til bilens dugelighet. Med 360 hk til rådighet måtte det også firehjulsdrift til for å dra nytte av dem.

Hør mer om hva Ola Kalenius har å fortelle om det nye råskinnet fra AMG.

Se videoen

Nissan Leaf

(Foto: Knut Moberg)(Foto: Knut Moberg)

Norges mest solgte elbil heter Nissan Leaf. Nå kommer den i enda bedre utgave, lettere enn før, lengre rekkevidde enn før, og til lavere pris.

Bilen hadde for øvrig lansering i Oslo, av alle steder, og hele verdenspressen var innom i forskjellige puljer.

Vi var naturligvis også tilstede, og har prøvekjørt nykommeren. Nå kan også du skaffe deg det nye eksemplarer, for bilen er på plass i disse dager.

Les mer om nye Leaf

Peugeot 2008

(Foto: Knut Moberg)(Foto: Knut Moberg)

Nei da, den er ikke en SUV, heller ikke en MPV, men den leker litt med designen til begge deler.

Bilen er likevel basert på en Peugeot 208, uansett hvordan man vender og vrir på det, og det er ikke noe dårlig utgangspunkt.

Når den i tillegg er 4,16 meter lang, så er den i grenseland for hva som kan kalles småbil. Den er også noe høyere enn oppgavet, og kan på mange måter sammenlignes med Renault Capture, som vi også nylig har prøvekjørt.

Les testen av 2008

Skoda Octavia Combi

(Foto: Skoda)(Foto: Skoda)

Dette må være den nye norgesbilen. Bilen har sitt opphav i kompaktklassen, men er noe av det mest fornuftige vi har vært borti på veldig lenge, om noen gang.

Som vi sa etter å ha testet bilen; Skulle det finnes bare én bil i denne verden, og den skulle være innertier for så mange som mulig, så måtte det være nettopp nye Skoda Octavia Combi.

Les testen av nye Skoda Octavia Combi

Les også: Stasjonsvogner til begjær

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus