Siste frist for å betale årsavgiften

IKKE GLEM DENNE: De som ikke betalte årsavgifen innen fristen, har fått purring som må betales innen 10. mai.
IKKE GLEM DENNE: De som ikke betalte årsavgifen innen fristen, har fått purring som må betales innen 10. mai.

Betaler du ikke innen 10. mai kan bilen din bli avskiltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Betalingsfristen for å betale årets årsavgift gikk ut 20. mars, men etter fristens utløp var det fortsatt en del bileiere som ikke hadde betalt den for mange upopulære regningen.

Disse har fått en purring med ny betalingsfrist 10. mai. Betaler du ikke innen den nye fristen, risikerer man å få bilen avskiltet.

9,2 prosent skylder årsavgift

Det er totalt 328.000 purringer som er sendt ut, som utgjør 9,2 prosent av samtlige årsavgiftskrav for 2013. Det er Finnmark som har flest trege betalere, hvor 11,1 prosent ikke har betalt i tide. I motsatt ende finner vi Sogn og Fjordane hvor 7 prosent av årsavgiftene ikke ble betalt innen den opprinnelige fristen.

I tillegg til det opprinnelige beløpet må disse betale en tilleggsavgift på 250 kroner. For moped og traktor er tilleggsavgiften 50 kroner.

Betaler man ikke innen den nye fristen 10. mai, risikerer man å få kjøretøyet avskiltet.

– Betaler man ikke innen 10. mai vil det bli sendt ut vedtak om avskilting av kjøretøyet. Dette skjer i slutten av mai. Denne informasjonen blir også lagt inn i motorvognregisteret, forteller Dag Ramsjø i Tollvesenet til DinSide.

Og når bilen din registreres som avskiltet i motorvognregisteret, er den på papiret avskiltet, selv om du også fysisk risikerer at dette blir gjort under en kontroll.

– Blir du stoppet i kontroll, har man også mulighet til å betale på stedet, forteller Ramsjø.

Les også: Ikke gjør denne tabben når du parkerer

Det lønner seg ikke å vente

Planlegger man å bruke bilen videre, anbefaler Ramsjø om å betale innen fristen førstkommende fredag. For det er et dyrt alternativ å vente.

For det første overføres det skyldige kravet til Statens innkrevingssentral. Får du penger igjen på skatten, har de rett til å be skatteoppkreveren om å holde igjen disse pengene for å dekke blant annet ubetalte årsavgiftskrav.

Får du avskiltet bilen, og ønsker å ta den i bruk igjen, vil du måtte betale et eget påskiltingsgebyr. Dette gebyret er på 1.320 kroner.

– Planlegger man å bruke bilen, bør man absolutt betale før 10. mai, understreker Ramsjø.

Les også: Nytt forbud for sjåfører

Personvernpolicy