Meny

Bilverksted på hjul

HENDIG: Et komplett verksted på hjul må til for å nå målsetningen om å hjelpe ni av ti på stedet. (Foto: Falck)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå slipper du å taue bilen til verksted, takket være de rullende bilverkstedene.

Ni av ti feil kan rettes på stedet, forteller Falck, og lanserer nå verkstedbilene. Dette er på mange måter en utvidet form for veihjelp, hvor målet er å fikse bilen på stedet der og da.

Det dreier seg med andre ord om en utstrakt form for nødhjelp, som samtidig kan spare deg for både tid og penger.

Les også: De vanligste bruktbilfeilene

Slipper frakten

I alt for stor grad har løsningen ved eventuelt biltrøbbel vært å frakte bilen med feil til nærmeste verksted. Denne frakten er bare en fordyrende prosess, ettersom ni av ti feil altså kan repareres på stedet. For å få til dette må man ha riktig mannskap, kunnskap, verktøy og deler.

Dette mener Falck nå å kunne tilby med sitt nye konsept, hvor de nå ruller ut verkstedbiler som har et nær komplett bilverksted installert.

Viking: Tar i bruk diagnoseverktøy

- Medregnet alle bildeler og verktøy har vi rundt 500-600 forskjellige hjelpemidler bak i bilen her, forteller servicemann Fredrik Kalvik i Falck Redning.

Full pakke

Den nye verkstedbilen er utstyrt med diagnoseverktøy, batterier, sikringer, varmelampe, drill, vinklesliper, samt det mer normale av verktøy man trenger for å fikse en bil. I førerhuset sitter det også en PC med tilgang til internett. Der har de blant annet tilgang til Mekonomen sitt delelager, og kan bestille deler fra nærmeste butikk underveis.

Med tilgang til internett kan mekanikeren også gjøre søk i feildatabaser, for på den måten å finne typiske gjengangerfeil.

Les også: Garanti er ikke gratis

Nesten i mål

En kollidert bil med store karosseriskader må fortsatt fraktes til verksted, forteller Falck. Målet er likevel at 90 % av utrykningene skal fikses på stedet. Den første måneden i drift viser til et resultat på 86 %, noe som for de det gjelder må sies å være veldig bra.

Kommer hjem til deg Falck understreker at verkstedbilene ikke bare skal kunne benyttes når man får problemer langs veien, men at de også tar oppdrag om nødreparasjoner hjemme hos bileierne, om nødvendig.

Løsningen kommer garantert til å bli plukket opp av de forskjellige bilprodusentene, som således kan benytte Falck til å løse problemer i forhold til mobilitetsgarantier på nyere biler.

Totalt sett er Norge et gunstig land å være forbruker.

Les også: Bilene vi er mest fornøyd med

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus