Meny

NM i varebilkjøring

PRESISJON: Klart for uoffisielt NM i varebilkjøring. (Foto: Arrangøren).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det arrangeres mange snodige konkurranser. I det uoffisielle mesterskapet i varebilkjøring er premien en pickup-truck til over 400.000 kroner.

Uoffisielt mesterskap i varebilkjøring handler det ikke primært om å kjøre raskest eller være tøffest, men om ferdighetskjøring og millimeterpresisjon.

For alle

Bak det hele står Harald A. Møller, landets klart største leverandør av nyttekjøretøy, men det er ikke noen krav om å kjøre VW for å delta. Konkurransen er åpen for alle som kjører varebil i jobben.

Enten man er elektriker, snekker, anleggsgartner, budbilsjåfør eller telemontør er det bare å registrere seg på www.varebilcup.no med navn og registreringsnummer på jobb-bilen.

På nettet konkurreres det ut fra 17 byer. De 25 beste, samt 20 uttrukne, møtes så til en fysisk delfinale. Avhengig av byens størrelse sendes to eller tre videre til finalen.

Les også: Når design teller

Finale i Oslo

Den store finalen finner sted i Oslo lørdag 15. juni, mellom Aker Brygge og Rådhusplassen. På finalen skaleres alt opp et hakk, og kjøreøvelsene kjøres som parallellslalåm etter utslagsprinsippet.

Etter hver runde endres banen og til slutt står man igjen med to finalister der den beste vinner en VW Amarok pickup-truck med 180 hk til over 400.000 kroner.

Konkurransen arrangeres for første gang.

Les også: Pickup blir bobil

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus