Citroën avslører ny SUV

Wild Rubis er foreløpig bare et konsept. Foto: Laurent Nivalle
Wild Rubis er foreløpig bare et konsept. Foto: Laurent Nivalle

Citroën har planer om en SUV i DS-serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En SUV med 295 hk, men med et CO2-utslipp på beskjedne 43 g/km? Er det mulig? Ifølge Citroën skal det være mulig.

Bilen som står for de disse teoretiske prestasjonene heter Wild Rubis og er foreløpig bare et konsept. Men det viser at Citroën har planer om å lansere en SUV i DS-serien sin. DS-modellene skal være litt finere og fjongere enn de vanlig Citroën-modellene.

Drivlinjen består av bensinmotoren 1,6 THP med 225 hk/165 kW, kombinert med en elmotor på bakakselen på 70 Hk. Elmotoren får strømforsyning fra lithium-ionbatterier som kan lades i et vanlig strømuttak.

Les også: Fisker på vei mot stupet

Årets motor

Den 1,6 liter store turbobensinmotoren ble for øvrig kåret til Årets motor i 2012, og finnes i en rekke bilmodeller, som blant andre Peugeot 308 GT I, Mini Cooper S og Citroën DS3 og DS4.

Takket være plug-in teknologien, kan Wild Rubis kjøres på kun elektrisk drift og har da en rekkevidde på 50 km, ifølge Citroën. Men tråkker du hardt på gassen, vil en boostfunksjon koble inn forbrenningsmotoren og alle de 295 hestene.

Ved rask akselerasjon eller når veigrepet er dårlig, kobles også firehjulstrekk inn automatisk. Elmotoren driver da bakhjulene, forbrenningsmotoren forhjulene. Sjåføren kan overstyre automatikken og selv koble inn firehjulsdriften dersom kjøreforholdene vanskelige.

Les også: Ti av de mest spennende konseptbilene

Egne lydeffekter

Konseptbilen Wild Rubis er 4,7 meter lang, 1,95 meter bred og 1,59 meter høy. Den er utstyrt med LED-kjørelys bestående av tre mobile lysmoduler. Innrammingen rundt består av «scrollende» blinklys lengst ned og en gaffelformet lyssignatur på siden.

Fronten minner mye om det luksuriøse konseptet Numéro 9, som Citroën viste frem på bilutstillingen i Beijing i fjor. Når bilen starter «rulles» lysmodulene ut og tennes, og en lydeffekt aktiveres. Spesielle lydeffekter er også utviklet for å fremheve de ulike lyssettingene.

Artikkelen er opprinnelig publisert på Klikk.no.

Les mer fra klikk.no:

Test deg selv - kjenner du igjen Citroën-modellene?

Citroën CX- fransk på sitt allere fineste

2013 - de beste sommerdekkene

Dette er det beste sommerdekk-merket

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus