Strekker hybridgarantien

BEDRE GARANTERT: Toyota utvider garantien på den hybride teknologien. (Foto: Øivind Skar)

Toyota utvider garantitiden på hybridteknologien til å gjelde for inntil ti år gamle biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Levetiden på det hybride systemet, og særlig batteripakken, er en av få kvalitetsdiskusjoner rundt de hybride bilene. Og hver gang svarer Toyota, som er den klart største leverandøren av hybrider biler, at det er ytterst få problemer med de elektriske komponentene.

Helsesjekk

For å understreke dette utvider derfor Toyota garantitiden på hybridteknologien. Garantien krever en «helsesjekk» hos en Toyota-forhandler, og gjelder for ett år om gangen og for inntil ti år gamle biler. Det betyr at om kunden følger betingelsene garanteres bilen i inntil 11 år, melder bransjenettstedet BilNytt.no

Toyota mener at utvidet garanti også vil øke interessen for de hybride bilene på bruktmarkedet.

Årsaken til at Toyota kan kreve oppfølging på merkeverksted, er at garantien gis som en ekstra ytelse til kunden utover alminnelige vilkår i kjøpsloven. Toyota mener dessuten at kun merkeverksteder har nødvendig diagnoseutstyr og er kvalifiserte til å følge opp en hybridbil.

Les også: Ti av de mest spennende konseptbilene

Fem millioner

Toyota, med undermerket Lexus, har solgt mer enn fem millioner hybride biler på verdensbasis siden 1997. Til Norge kom den første hybride Toyotaen i år 2000, og det er på de 13 årene solgt bortimot 20.000 biler. 47 prosent av alle biler Toyota nå selger i Norge er hybride, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus