Med priser:

Jaguar F-Type lansert i Norge

Jaguar F-Type lansert i Norge
Jaguar F-Type lansert i Norge

Arvtageren etter legendariske E-type ble nylig vist frem for første gang i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter var tilstede da Jaguar F-Type ble vist frem for første gang på Paris-utstillingen i høst. Les om det her.

Nå er bilen første gang vist for kunder i Norge, og i en pressemelding forteller Jaguar Land Rover Norge at salget starter i begynnelsen av juni.

Dette er den første toseteren siden E-type gikk ut av produksjon i 1974, og er lenge etterlengtet av mange. Selv om bilen ikke i samme grad som sine forgjengere i alfabetet (C, D og E) verken har banebrytende teknologi eller design, er den tatt godt imot av presse og publikum.

Blant annet er Jaguar F-Type tildelt "2013 World Car Design of the Year" under bilutstillingen i New York nylig. Fem vel ansette designere plukker ut en kort liste med kandidater, som så blir bedømt av en jury bestående av 66 medlemmer. Innovativt design med stil og eleganse som tøyer grensene er elementer som teller i bedømmelsen.

Interiøret i F-TYPE er tydelig inspirert av cockpiten i et jagerfly, med lekre detaljer som små ventilasjonshull i instrumentpanelet og en Joystick-formet SportShift. Foto: Morten LarsenInteriøret i F-TYPE er tydelig inspirert av cockpiten i et jagerfly, med lekre detaljer som små ventilasjonshull i instrumentpanelet og en Joystick-formet SportShift. Foto: Morten Larsen

Les også: Jaguar F-type lanseres i Paris

Karosserier i aluminium er intet nytt for Jaguar, som blant annet har utviklet avanserte metoder for å føye sammen karosseridelene slik at de blir lette og sterke. F-Type har også karosseri i aluminium, noe som bidrar til å holde vekten nede og ytelsen oppe.

Jaguar F-type leveres i tre utgaver, én treliters, kompressormatet V6 versjon på 340 hk med 0 - 100 på 5,1 sekunder, en treliters kompressormatet V6 på 380 hk og 0 - 100 på 4,8 sekunder, og toppmodellen med en V8 på 485 hk og 0 - 100 på 4,3 sekunder, også den kompressormatet. Versjonen med 380 hk har et eksosanlegg som skal gjenskape lyden fra C- og D-Type, de legendariske racerbilene som vant en rekke store seire på Le Mans under 50-tallet.

Les også: Femtitallets racerbiler kjører igjen

– Dette toseters vidunderet kommer til å varme mange norske bilentusiasters hjerter, sier Rune Pedersen, Country Manager i Jaguar Land Rover Norge ifølge en pressemelding. I Norge blir den tilgjengelig i alle tre modellene, med salgsstart i begynnelsen av juni.

Jaguar F-TYPE 3.0 S/C (340 HK)

Pris NOK 1.124.900

Jaguar F-TYPE S 3.0 S/C (380 HK)

Pris NOK 1.249.900

Jaguar F-TYPE 5.0 S/C (495 HK)

Pris NOK 1.659.900

Saken fortsetter under bildetBilen er fin med kabrioleten slått opp, også. Foto: Morten LarsenBilen er fin med kabrioleten slått opp, også. Foto: Morten Larsen

Les også: Dyrisk stasjonsvogn fra Jaguar

Les også: Jaguar-entusiastene priset våren

Personvernpolicy