Meny

Toyota øker salget av hybridbiler

UTEN BENSIN: Toyota dytter hybridteknologi inn i sin minste modell Yaris. Foto: Toyota

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyotas hybridbiler er i vinden i Norge og ellers i Verden. Snart er over 50 prosent av selskapets salg i Norge hybrider.

Verdens største bilprodusent Toyota solgte over 1,2 millioner hybridbiler i 2012. Det bekrefter selskapet i en pressemelding torsdag.

14 prosent av bilprodusentens bilsalg i fjor var av den miljøvennlige sorten.

En talsmann for Toyota sier til AFP relaxnews at selskapet forventer å selge 1,25 millioner hybridbiler også i 2013.

– Vårt mål var å overstige en million enheter per år. Når vi nå har lyktes med det ønsker vi å holde seg på toppen i fremtiden, sa han, og la til at selskapet planlegger å lansere 18 nye hybridmodeller innen desember 2015.

Les også: Strøm av elbiler i 2014

Nye biler

I Norge alene peker pilene rett opp for selskapet når det gjelder salg av hybrider. 1. kvartal i år var salget 150,3 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Til sammenligning var Toyotas hybridvekst i Europa, i samme periode, rundt 80 prosent.

Norge er landet som kan vise til den klart største veksten.

– Denne suksessen skyldes i stor grad introduksjonen av nye fullhybridmodeller som Yaris hybrid, Prius+ Seven og Auris hybrid, sier Toyota Norges informasjonssjef Espen Olsen i en pressemelding.

Han er ikke overrasket over at stadig flere velger å kjøpe miljøvennlige biler.

– Folk har blitt mer oppmerksomme på miljøgevinstene ved å kjøre hybridbiler. Hybridbilene slipper ut lite CO2 og samtidig minimalt med helseskadelig NOx, sier Olsen.

Les også: Det farligste du gjør bak rattet

Ytterligere vekst

Småbilen Yaris er Toyotas mest kjøpte modell med 1.033 biler, foran Auris (979), Avensis (623) og Prius (599).

Informasjonssjef Espen Olsen regner med at rundt 50 prosent av Toyotas totale 2013-registerte biler i Norge vil være fullhybrider. Det blir i så fall vesentlig høyere enn fjoråret som endte på drøyt 20 prosent hybrider.

– Vi forventer videre vekst når Auris Touring Sports kommer som verdens første fullhybrid stasjonsvogn til høsten, avslutter Espen Olsen.

På verdensbasis har Toyota levert over 4,9 millioner hybridbiler siden den første bilen rullet ut fra fabrikken i 1997. Det representerer mer enn 80 % av det globale hybridbilsalget.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus