Meny

Nissan GT-R brøt fartsrekord på is

RASK PÅ ISEN: Nissan GT-R har satt ny rekord på kjøring på naturlig is i Russland. Foto: Nissan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den japanske bilprodusenten Nissan tok med seg sin teknologiske «superbil» GT-R til Russland for å sette ny fartsrekord i iskjøring.

Med Bajkalsjøen som racerbane og med den russiske motorjournalisten Andrey Leontjev og racerkjører Roman Rusinov som byttet på å sitte bak rattet og teste bilens grenser på den farligste og mest uforutsigbare overflate man kan kjøre på, naturlig is.

GT-R fikk kjørt seg i minus 22 grader celsius på en syv kilometer lang strekning av 1,4 meter tykk is.

Bilen ble ikke tilpasset på noe vis og hadde ikke vinterdekk. Likevel klarte den å nå en toppfart på 294,8 km/t, som er ny russisk rekord. Stuntet er det siste i rekken fra Nissan i et forsøk på å demonstrere bilens fortreffelighet sammenlignet med konkurrerende biler fra Tyskland og Italia.

Uansett var kjøringen imponerende. På is og i et så åpent og ubeskyttet miljø, vil selv det minste vindkast kunne være nok til å få bilen ut av kontroll.

Se videoen fra stuntet under.

Les også: Nei, du kan ikke legge til ti prosent på speedometeret

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus