Her er noe å glede seg til

Nei, dette er ikke en BMW. Det er derimot nye Lexus IS 300h som kommer allerede i juli. Foto: Hege Hegle
Nei, dette er ikke en BMW. Det er derimot nye Lexus IS 300h som kommer allerede i juli. Foto: Hege Hegle

Se listen over de mest spennende bilnyhetene som kommer i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2013 har så langt vært et år med en lang rekke viktige bilmodeller for det norske markedet. Den siste tiden har det spesielt kommet mange nye suver, en bilklasse i sterk vekst. Og ser vi på kommende nyheter, både blant suver og andre bilklasser ser det ikke ut til å bli noe kjedeligere i andre halvdel av året.

Dette er nyhetene som du må vurdere om du skal kjøpe ny bil i år.

Suver

Her kommer det nyheter for enhver smak. Allerede i juni kommer Peugeots lille 2008 på markedet. I september kommer konkurrenten Renault Captur, mens småsuvene Ford Ecosport og Suzuki S-Cross kommer i oktober.

Les også: Småsuver i vinden

Suzuki S-Cross.

Foto: Hege Hegle

Suzuki S-Cross.

I den litt større klassen kommer Jeep med Cherokee i oktober, mens luksus-suvene Range Rover Sport og BMW X5 kommer i nye generasjoner i oktober og november.

Familiebiler

En annen viktig bilklasse i Norge er stasjonsvogner. Allerede i juni dukker den nye Skoda Octavia opp i landet, mens de noe mindre stasjonsvognversjonenen av Toyota Auris og Volkswagen Golf kommer på markedet i august.

Les også: Her er de to viktigste i Genève

Toyota Auris Touring Sports.

Foto: Hege Hegle

Toyota Auris Touring Sports.

Citroën kommer med en ny versjon av sin flerbruksbil C4 Picasso til høsten. Og mot slutten av året kommer en helt ny generasjon av Peugeots kompaktbil 308.

Premiumbiler

Blant de litt dyrere merkene er det også flere nyheter utover året.

I disse dager kommer den elegante CLA fra Mercedes på markedet. En mulig konkurrent til denne kommer med sedan-utgaven av Audi A3 som dukker opp til høsten.

Lexus IS 300h.

Foto: Hege Hegle

Lexus IS 300h.

I størrelsen over disse kommer GT-versjonen av BMW 3-serie på starten av sommeren, mens 4-serie coupé kommer til høsten.

En japansk konkurrent til tyskerne i mellomklassen blir Lexus IS som kommer allerede i juli. Unikt for denne er et godt renommé, samt merkets hybriddrift.

Elbiler

Per innbygger er Norge verdens største marked for elbiler. I år kommer endelig flere modeller fra etablerte bilprodusenter.

Mot sommeren kommer en oppdatert versjon av Nissans Norgessuksess Leaf. Den internasjonale presselanseringen er faktisk lagt til Norge nå i april. Den mye omtalte Tesla Model S kommer også endelig i juni.

BMW i3.

Foto: Hege Hegle

BMW i3.

Mer spennende er den elektriske versjonen av Ford Focus som sies å skulle komme allerede i sommer. Utpå høsten kommer også Volkswagens første elektriske bil i E-Up. Vi er også spente på hva BMW og dens i3 kan utrette når den kommer helt på tampen av året.

Les også: En strøm av nye elbiler vil løfte salget videre

Morobiler

Om ikke lenge lanserer Ford sin sprekeste Fiesta noensinne i ST-versjonen med 182 hestekrefter. Litt senere kommer Peugeot 208 GTI som en klar konkurrent med sine 200 hestekrefter og en arv fra 205 GTI å forsvare.

Peugeot 208 GTI.

Foto: Hege Hegle

Peugeot 208 GTI.

Norges mest solgte modell, Volkswagen Golf, kommer i GTI og GTD-versjon kommer i mai, mens den enda kraftigere R-versjonen kommer på slutten av året.

En litt overraskende ny konkurrent blir GT-versjonen av Kia cee'd som kommer til høsten.

Mercedes skal endelig bygge en AMG-modell i "budsjettklassen". A 45 AMG kommer med sine 360 hestekrefter i juni.

Audi kommer med to forskjellige moromodeller i sommer. Kompaktraketten S3 kommer på forsommeren, mens familieracerbilen RS6 kommer i juni. Avarten RS7 dukker også opp til høsten.

Les også: Prestisje med hestekrefter selger

Av sportsbiler gleder vi oss spesielt til Chevrolet Corvette som kommer til høsten, mens GT3 og Turbo-variantene av Porsche 911 også skal dukke opp sent på høsten.

Chevrolet Corvette Stingray.

Foto: Hege Hegle

Chevrolet Corvette Stingray.

Cabrioleter

En bilklasse som er så liten i Norge at Opel ikke gidder ta inn sin ferske Cascada er cabrioletene. Heldigvis kommer det da noen nyheter også hit til det kalde nord.

En ny generasjon av Beetle cabriolet kommer allerede i vår. Jaguar F-Type er en av bilene vi gleder oss mest til i år, den skal være på markedet i mai.

Til høsten igjen kommer A3 igjen som cabriolet. Denne gangen er den bygget på sedab-versjonen av den nye A3, og får kanskje en mer harmonisk design enn forgjengeren.

Jaguar F-Type.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type.

Personvernpolicy