En alternativ Påske!

Oslo Vinterpark viste sporty innstilling og lånte ut alpinbakken. Foto: Morten Larsen

Noen mener rett og slett en alpinbakke bør brukes til noe annet enn slalåm på ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tryvann (ABC Nyheter) Aktviteter på ski hører Påsken til, det er vel de fleste enige om. Skjønt det er noen blant oss som er "bensinhoder" nok til å ønske seg alternativ bruk av en alpinbakke.

Muligheten bød seg da Mini med firehjulsdrift skulle lanseres i Norge. BMW Norge er importør av Mini, og ville gjøre noe helt spesielt da de skulle lansere Mini med All4 firehjulsdrift.

Man skulle tro at snøen i en alpinbakke ville være aldeles ufremkommelig med en vanlig bil, og det er den vel også for de fleste biler. Men bilimportøren hadde tro på at Mini med firehjulsdrift ville klare brasene - og det gjorde den med glans.

En krevende løype med porter var lagt opp, og hele gjengen med motorjournalister ble sluppet løs i bakken. Det var Oslo Vinterpark på Tryvann i Oslo som var sporty og stilte bakken til disposisjon, slik at bilene kunne testes i bakken om morgenen før skifolket hadde gnidd søvnen ut av øynene.

Bare én bil kom så langt ut i dype løssnøen at den måtte få litt muskelkraft for å komme løs, ellers gikk Mini'ene opp og ned den relativt bratte bakken i god fart.

Les også: En bil å bli glad i

Bilene er utstyrt med DSC (Dynamic Stability Control) og DTC (Dynamic Traction Control), som er systemene som stabiliserer bilen og styrer firehjulsdriften. Disse systemene er svært viktige sikkerhetssystemer ute i trafikken, men skal man ha det gøy i en alpinbakke bør de slås av.

Én ting er sikkert; firehjulsdriften fikk prøvd seg denne dagen, og viste at det skal litt av en bakke til hvis All4-systemet ikke strekker til. Vi har testet Mini Paceman All4 under andre forhold også.

Les også: Hvordan er Citroën DS5 Hybrid som vinterbil?

Importøren benyttet anledningen til å fortelle at salget av Mini har steget 100% etter at de lanserte Mini Countryman. Vi fikk også vite at All4 firehjulsdrift leveres i 8 modeller av Mini.

Vi har tidligere testet den "normale" versjonen av Mini Paceman. Dette er den atskillig mer sporty broren til Mini Countryman, basert på den samme plattformen med litt høyere bakkeklaring og motorer med høyere ytelse enn de øvrige Mini-modellene.

Les også: Prisgunstig firehjulstrekker

Les også: Patentert veigrep

Les også: En Golf med fremkommelighet

Personvernpolicy