Meny

Taster seg til døde

TASTING DREPER: Å taste på telefonen er i ferd med å bli en viktig ulykkesårsak verden rundt. (Foto: Øivind Skar)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tasting og generell bruk av mobiltelefonen i bilen er ikke bare et problem i Norge, men over hele verden.

Den nå i Norge snart forbudte tastingen på mobiltelefonen ser ut til å være et verdensproblem. Ifølge National Safety Council skades årlig så mange som 3,5 millioner alvorlig ved trafikkulykker i USA. I 24 prosent av ulykkestilfellene er mobiltelefonbruken i bruk. Altfor mange amerikanerne taster og ringer seg til døde i trafikken, slås det fast.

Målinger foretatt i USA og noen europeiske land av amerikanske Center of Disease Control and Prevention (CDC) i 2011, viser at 69 av 100 amerikanere taster eller snakker i telefonen under kjøring. Tilsvarende tall for Portugal er 59 og for Storbritannia bare 21.

Les også: Nå blir det forbudt å taste i bilen også

Hele 31 prosent av amerikanerne sender tekstmeldinger og epost fra telefonen mens de kjører.

CDC mener at ulik lovgiving og håndheving av eksisterende regelverk i landene undersøkelsen er foretatt i, forklarer den store forskjellen i bruk av mobiltelefon under kjøring.

I Norge har det i mange år vært forbudt å snakke i håndholdt mobiltelefon. Men tasting har tilhørt et av smutthullene. Denne muligheten opphører fra 2. mai i år.

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus