Test: Sommerdekk 2013

De beste sommerdekkene

STOR TEST: NAF har testet 12 sommerdekk og kåret de beste. (Foto: Knut Arne Glesne)
STOR TEST: NAF har testet 12 sommerdekk og kåret de beste. (Foto: Knut Arne Glesne)

Våt vei er det mest utfordrende underlaget for et sommerdekk. Der skiller dekkene fra Goodyear, Continental, Nokian og Dunlop seg ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kortest mulig bremsestrekning, god evne til å motstå vannplaning og et sidegrep som gjør at du ikke mister kontrollen over bilen i en krapp sving. Dette er egenskapene som de fleste ser etter når de skal velge nye sommerdekk . Derfor er dette også de viktigste disiplinene når vi tester dekk, sier Rune Korsvoll, Norges ledende dekkekspert og redaksjonssjef i NAF-bladet Motor.

I samarbeidet med blant andre svenske Auto Motor og Sport har NAF testet 12 sommerdekk

- Om et dekk stopper på 30 eller 37 meter før et gangfelt er faktisk viktig. Mens bilen med de gode dekkene klarer å stoppe, vil bilen med de dårlige dekkene fortsatt ha 50 km/t idet den treffer fotgjengeren, sier Korsvoll.

Resultatene på våt vei er vektlagt 60 prosent i rangeringen av dekkene. Dekkene er selvfølgelig også testet på tørr asfalt, og det er lagt til et komfort-moment der dekkene er testet på dårlig vei med mye smådumper.

To nye dekk hevder seg helt i toppen denne gangen: Goodyear Efficient Grip Performance og Dunlop Sport BlueResponse.

- Sammen med Continental og Nokian danner de et firkløver som gir deg sikre og gode egenskaper under stort sett alle forhold, sier Korsvoll.

Årets overraskelse er dekkene fra indiske Apollo. Det viser at billige dekk kan være gode.

- Et ukjent dekk som selges billig gjennom enkeltforhandlere og noen nettsider, og som viser at det er mulig for rimelige dekk å hevde seg i konkurransen blant de etablerte når det gjelder våt vei, sier Korsvoll

Oslo 23032012 Rune Korsvoll=

SOMMERDEKK: Norges ledende dekkekspert, Rune Korsvoll. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Slik gjorde dekkene det i testen:

Goodyear Efficient Grip Performance 9,1 poeng

Hastighet: V (240 km/h)

Lasteindeks: 91

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsdato: Uke 36, 2012

Produksjonsland: Tyskland

Med dette dekket setter Goodyear en ny standard når det gjelde å kombinere lav rullemotstand og godt grep på våt vei.

Vanligvis er dette to egenskaper som er meget vanskelige å kombinere.

Dekket har korte bremsestrekninger på våt asfalt og raske rundetider i vår manøverbane.

I tillegg gir det en stabil og udramatisk kjørefølelse og en presis styrefølelse i kritiske manøvrer. Det eneste som ikke er helt på topp er dekket evne til å motstå vannplaning. Her er prestasjonene bare gjennomsnittlig.

Continental ContiPremiumContact 5

9,0 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Frankrike

Continental er lettkjørt og gir sikkert grep under alle forhold.

Det gir god styrefølelse på vått og tørt underlag og har godt veigrep når vi setter det på harde prøver på svingete baner.

Dekket presterer best av alle i vannplaningstesten og er i tillegg komfortabelt og stillegående.

Bare i de aller tøffeste manøvrene på tørr asfalt har bilen en tendens til å slippe med bakhjulene og bli overstyrt. Rullemotstanden er akseptabel.

Nokian Hakka Blue

9,0 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Finland

Nokian er best av alle på stabilitet og kjøreegenskaper på vått og tørt underlag, og gir en eksemplarisk styrefølelse i kritiske situasjoner.

Dekket mister aldri grepet helt og dersom det oppstår en sladd, er den enkel å rette opp igjen.

Dekket har også godt bremsegrep og god evne til å motstå vannplaning. Men bremseegenskapene på tørr asfalt er bare gjennomsnittlig. Det samme gjelder for rullemotstanden.

Dunlop Sport BluResponse

8,9 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Tyskland

Dunlop har meget godt bremsegrep på våt og tørr asfalt, samtidig som det har lav rullemotstand. To egenskaper som de fleste sliter med å kombinere.

Styringen er presis, faktisk litt i skarpeste laget, slik at bilen kan bli overstyrt og miste grepet på bakhjulene i kritiske manøvrer på tørr asfalt.

Takket være gode egenskaper ellers, er det alltid enkelt å rette opp bilen. Dekket er stillegående og motstår vannplaning godt.

Pirelli Cinturato P7

8,6 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Italia

Pirelli har godt grep på våt vei og god evne til å motstå vannplaning. Når vi nærmer oss yttergrensen for veigrep, reagerer dekket relativt brått, noe som kan medføre noen brå hjulslipp i kritiske situasjoner.

Dekkets gode grep og styrbarhet, hjelper deg ut av de aller fleste situasjoner.

På tørr asfalt er Pirelli lettkjørt og forutsigbart i kritiske situasjoner. Det er stillegående og ganske komfortabelt. Rullemotstanden er ganske høy.

Vredestein Sportrac 5

8,6 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Nederland

Vredestein fikk de aller beste rundetidene på våt manøverbane. Det beviser at dekket både har gode styreegenskaper og godt grep. Bremsegrepet er litt dårligere enn de hos beste.

Evnen til å motstå vannplaning er bare gjennomsnittlig og det er dekkets største mangel.

På tørt underlag har dekket godt grep, styrer presist og mister ikke grepet i noe situasjoner. Gjennomsnittlig på støy, komfort og rullemotstand.

Apollo Alnac 4G

8,2 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: India

Apollo er indisk, billig – og overrasker med bremsegrep på vått og tørt underlag som flere av premium-dekkene.

Det er lettkjørt og stabilt på vått underlag, men mister lett grepet når vi bremser inn i en sving.

På tørt underlag er det tregt på styringen og mister grepet på forhjulene relativt tidlig. Men det skjer udramatisk, uten brå slipp med bakhjulene.

Apollo er komfortabelt på dårlige vei, men har ganske høy rullemotstand.

Hankook Ventus Prime 2

8,2 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Ungarn

Hankook var topp i fjor, men havner nå midt på treet.

Noe skyldes at vi legger mer vekt på komfort, mindre på våt vei. Komfort-skåren er dårlig. Rullemotstanden er høyest av alle.

Det motstår vannplaning godt og har godt bremsegrep på våt asfalt. Men sidegrep på vått underlag er dårligere. Det er vanskelig i unnamanøvertesten. Grepet slipper lett og sladd

ene blir lange. På tørt underlag er dekket stabilt og gir god styrepresisjon.

Michelin Primacy 3

8,2 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Tyskland

Michelin er meget stabilt og lettkjørt, og det er nesten umulig å miste kontrollen helt over bilen når du kjører med dette dekket. Men det betyr også at dekket av og til reagerer litt for sakte på styreutslag.

Dekket understyrer lett, spesielt på våt vei. Bremsegrepet på våt vei er gjennomsnittlig, evnen til å motstå vannplaning er blant de dårligste.

På tørt underlag er Michelin gjennomsnittlig komfortabelt og stillegående, med godt bremsegrep.

Barum Bravuris 2

8,1 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Tyskland

Barum har godt grep på vått underlag. Det er balansert, lett å kontrollere og gir ingen ubehagelige overraskelser i form av brå slipp.

Vi fikk også gode rundetider på vår våte manøverbane.

Bare i de mest kritiske situasjoner mister bilen grepet på bakhjulene helt. På tørr asfalt er dekket mykt og upresist, og bremsegrepet er det dårligste av alle.

Med Barum på bilen kjenner du de fleste ujevnheter i veien. Rullemotstanden er gjennomsnittlig.

Bridgestone Turanza T001

7,9 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Polen

Bridgestone skuffer. Grepet og veiholdningen på vått underlag er i beste fall gjennomsnittlig, sammenliknet med andre premium-dekk.

Situasjonen er ikke så mye bedre på tørt underlag. Dekket reagerer sakte på styreutslag og mister grepet ganske tidlig i kritiske manøvrer og ved bremsing i sving.

I vannplaningstesten er Bridgestone ett av de beste. Det er en viktig egenskap. Dekket er stillegående, men ikke komfortabelt på dårlige veier.

Toyo Proxes CF2

7,3 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Japan

Toyo liker ikke vann.

Dekket har lange bremsestrekninger, høyde rundetider på banekjøringen og motstår vannplaning dårlig. Men det oppfører dekket seg ganske logisk, selv når grepet forsvinner i kritiske manøvrer.

Det skjer ikke brått og dramatisk, men med et tydelig forvarsel. Selv om styreresponsen er litt slapp, oppfører dekket seg logisk også på tørt underlag.

Dekket er komfortabelt og har en relativt lav rullemotstand.

Nankang Green/Sport

6,7 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: nei

Produksjonsland: Taiwan

Nankang er et stillegående dekk. Men det er også omtrent det beste vi kan si.

Grepet og veiholdningen er ikke på et nivå som tåler sammenlikning med dagens moderne dekk.

Grepet slipper lett sideveis både på vått og tørt underlag, og det skjer vekselvis foran og bak. Det vannplaner i lav hastighet og rullemotstanden er høy.

Med slike egenskaper kan det vanskelig konkurrere med de beste dekkene, selv om prisen er lav.

Om testen

Testbil: VW Golf. Dekkdimensjon: 205/55 R 16 V

Motors sommerdekktest er kjørt i samarbeid med Aftonbladet og Auto Motor og Sport i Sverige, Tekniikan Mailma i Finland og Auto Revue i Russland.

Når du har plukket ut det dekket du vurderer kjøpe, bør du derfor alltid sjekke prisen hos tre-fire forhandlere, anbefaler Rune Korsvoll.

Det er ikke uvanlig at du kan spare 300–400 kroner per dekk på dette.

Les mer om testen på naf.no

Les også:

Alt du vil vite om dekk

2012 - de beste sommerdekkene

Nå skal det bli enklere å kjøpe dekk

Derfor bør du kjøpe nye sommerdekk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita og Loco06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 Siktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 Stiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet
Siste nytt
07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33NorgeRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita og Loco06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeSiktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeStiftelse med milliardær på laget skal spre informasjon om intelligent design04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35NorgeRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Norge30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24NorgeMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus