Test: Sommerdekk 2013

De beste sommerdekkene

STOR TEST: NAF har testet 12 sommerdekk og kåret de beste. (Foto: Knut Arne Glesne)
STOR TEST: NAF har testet 12 sommerdekk og kåret de beste. (Foto: Knut Arne Glesne)

Våt vei er det mest utfordrende underlaget for et sommerdekk. Der skiller dekkene fra Goodyear, Continental, Nokian og Dunlop seg ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kortest mulig bremsestrekning, god evne til å motstå vannplaning og et sidegrep som gjør at du ikke mister kontrollen over bilen i en krapp sving. Dette er egenskapene som de fleste ser etter når de skal velge nye sommerdekk . Derfor er dette også de viktigste disiplinene når vi tester dekk, sier Rune Korsvoll, Norges ledende dekkekspert og redaksjonssjef i NAF-bladet Motor.

I samarbeidet med blant andre svenske Auto Motor og Sport har NAF testet 12 sommerdekk

- Om et dekk stopper på 30 eller 37 meter før et gangfelt er faktisk viktig. Mens bilen med de gode dekkene klarer å stoppe, vil bilen med de dårlige dekkene fortsatt ha 50 km/t idet den treffer fotgjengeren, sier Korsvoll.

Resultatene på våt vei er vektlagt 60 prosent i rangeringen av dekkene. Dekkene er selvfølgelig også testet på tørr asfalt, og det er lagt til et komfort-moment der dekkene er testet på dårlig vei med mye smådumper.

To nye dekk hevder seg helt i toppen denne gangen: Goodyear Efficient Grip Performance og Dunlop Sport BlueResponse.

- Sammen med Continental og Nokian danner de et firkløver som gir deg sikre og gode egenskaper under stort sett alle forhold, sier Korsvoll.

Årets overraskelse er dekkene fra indiske Apollo. Det viser at billige dekk kan være gode.

- Et ukjent dekk som selges billig gjennom enkeltforhandlere og noen nettsider, og som viser at det er mulig for rimelige dekk å hevde seg i konkurransen blant de etablerte når det gjelder våt vei, sier Korsvoll

Oslo 23032012 Rune Korsvoll=

SOMMERDEKK: Norges ledende dekkekspert, Rune Korsvoll. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto

Slik gjorde dekkene det i testen:

Goodyear Efficient Grip Performance 9,1 poeng

Hastighet: V (240 km/h)

Lasteindeks: 91

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsdato: Uke 36, 2012

Produksjonsland: Tyskland

Med dette dekket setter Goodyear en ny standard når det gjelde å kombinere lav rullemotstand og godt grep på våt vei.

Vanligvis er dette to egenskaper som er meget vanskelige å kombinere.

Dekket har korte bremsestrekninger på våt asfalt og raske rundetider i vår manøverbane.

I tillegg gir det en stabil og udramatisk kjørefølelse og en presis styrefølelse i kritiske manøvrer. Det eneste som ikke er helt på topp er dekket evne til å motstå vannplaning. Her er prestasjonene bare gjennomsnittlig.

Continental ContiPremiumContact 5

9,0 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Frankrike

Continental er lettkjørt og gir sikkert grep under alle forhold.

Det gir god styrefølelse på vått og tørt underlag og har godt veigrep når vi setter det på harde prøver på svingete baner.

Dekket presterer best av alle i vannplaningstesten og er i tillegg komfortabelt og stillegående.

Bare i de aller tøffeste manøvrene på tørr asfalt har bilen en tendens til å slippe med bakhjulene og bli overstyrt. Rullemotstanden er akseptabel.

Nokian Hakka Blue

9,0 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Finland

Nokian er best av alle på stabilitet og kjøreegenskaper på vått og tørt underlag, og gir en eksemplarisk styrefølelse i kritiske situasjoner.

Dekket mister aldri grepet helt og dersom det oppstår en sladd, er den enkel å rette opp igjen.

Dekket har også godt bremsegrep og god evne til å motstå vannplaning. Men bremseegenskapene på tørr asfalt er bare gjennomsnittlig. Det samme gjelder for rullemotstanden.

Dunlop Sport BluResponse

8,9 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Tyskland

Dunlop har meget godt bremsegrep på våt og tørr asfalt, samtidig som det har lav rullemotstand. To egenskaper som de fleste sliter med å kombinere.

Styringen er presis, faktisk litt i skarpeste laget, slik at bilen kan bli overstyrt og miste grepet på bakhjulene i kritiske manøvrer på tørr asfalt.

Takket være gode egenskaper ellers, er det alltid enkelt å rette opp bilen. Dekket er stillegående og motstår vannplaning godt.

Pirelli Cinturato P7

8,6 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Italia

Pirelli har godt grep på våt vei og god evne til å motstå vannplaning. Når vi nærmer oss yttergrensen for veigrep, reagerer dekket relativt brått, noe som kan medføre noen brå hjulslipp i kritiske situasjoner.

Dekkets gode grep og styrbarhet, hjelper deg ut av de aller fleste situasjoner.

På tørr asfalt er Pirelli lettkjørt og forutsigbart i kritiske situasjoner. Det er stillegående og ganske komfortabelt. Rullemotstanden er ganske høy.

Vredestein Sportrac 5

8,6 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Nederland

Vredestein fikk de aller beste rundetidene på våt manøverbane. Det beviser at dekket både har gode styreegenskaper og godt grep. Bremsegrepet er litt dårligere enn de hos beste.

Evnen til å motstå vannplaning er bare gjennomsnittlig og det er dekkets største mangel.

På tørt underlag har dekket godt grep, styrer presist og mister ikke grepet i noe situasjoner. Gjennomsnittlig på støy, komfort og rullemotstand.

Apollo Alnac 4G

8,2 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: India

Apollo er indisk, billig – og overrasker med bremsegrep på vått og tørt underlag som flere av premium-dekkene.

Det er lettkjørt og stabilt på vått underlag, men mister lett grepet når vi bremser inn i en sving.

På tørt underlag er det tregt på styringen og mister grepet på forhjulene relativt tidlig. Men det skjer udramatisk, uten brå slipp med bakhjulene.

Apollo er komfortabelt på dårlige vei, men har ganske høy rullemotstand.

Hankook Ventus Prime 2

8,2 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Ungarn

Hankook var topp i fjor, men havner nå midt på treet.

Noe skyldes at vi legger mer vekt på komfort, mindre på våt vei. Komfort-skåren er dårlig. Rullemotstanden er høyest av alle.

Det motstår vannplaning godt og har godt bremsegrep på våt asfalt. Men sidegrep på vått underlag er dårligere. Det er vanskelig i unnamanøvertesten. Grepet slipper lett og sladd

ene blir lange. På tørt underlag er dekket stabilt og gir god styrepresisjon.

Michelin Primacy 3

8,2 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Tyskland

Michelin er meget stabilt og lettkjørt, og det er nesten umulig å miste kontrollen helt over bilen når du kjører med dette dekket. Men det betyr også at dekket av og til reagerer litt for sakte på styreutslag.

Dekket understyrer lett, spesielt på våt vei. Bremsegrepet på våt vei er gjennomsnittlig, evnen til å motstå vannplaning er blant de dårligste.

På tørt underlag er Michelin gjennomsnittlig komfortabelt og stillegående, med godt bremsegrep.

Barum Bravuris 2

8,1 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Tyskland

Barum har godt grep på vått underlag. Det er balansert, lett å kontrollere og gir ingen ubehagelige overraskelser i form av brå slipp.

Vi fikk også gode rundetider på vår våte manøverbane.

Bare i de mest kritiske situasjoner mister bilen grepet på bakhjulene helt. På tørr asfalt er dekket mykt og upresist, og bremsegrepet er det dårligste av alle.

Med Barum på bilen kjenner du de fleste ujevnheter i veien. Rullemotstanden er gjennomsnittlig.

Bridgestone Turanza T001

7,9 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Polen

Bridgestone skuffer. Grepet og veiholdningen på vått underlag er i beste fall gjennomsnittlig, sammenliknet med andre premium-dekk.

Situasjonen er ikke så mye bedre på tørt underlag. Dekket reagerer sakte på styreutslag og mister grepet ganske tidlig i kritiske manøvrer og ved bremsing i sving.

I vannplaningstesten er Bridgestone ett av de beste. Det er en viktig egenskap. Dekket er stillegående, men ikke komfortabelt på dårlige veier.

Toyo Proxes CF2

7,3 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: ja

Produksjonsland: Japan

Toyo liker ikke vann.

Dekket har lange bremsestrekninger, høyde rundetider på banekjøringen og motstår vannplaning dårlig. Men det oppfører dekket seg ganske logisk, selv når grepet forsvinner i kritiske manøvrer.

Det skjer ikke brått og dramatisk, men med et tydelig forvarsel. Selv om styreresponsen er litt slapp, oppfører dekket seg logisk også på tørt underlag.

Dekket er komfortabelt og har en relativt lav rullemotstand.

Nankang Green/Sport

6,7 poeng

Rotasjonsretning: nei

Innside/utside: nei

Produksjonsland: Taiwan

Nankang er et stillegående dekk. Men det er også omtrent det beste vi kan si.

Grepet og veiholdningen er ikke på et nivå som tåler sammenlikning med dagens moderne dekk.

Grepet slipper lett sideveis både på vått og tørt underlag, og det skjer vekselvis foran og bak. Det vannplaner i lav hastighet og rullemotstanden er høy.

Med slike egenskaper kan det vanskelig konkurrere med de beste dekkene, selv om prisen er lav.

Om testen

Testbil: VW Golf. Dekkdimensjon: 205/55 R 16 V

Motors sommerdekktest er kjørt i samarbeid med Aftonbladet og Auto Motor og Sport i Sverige, Tekniikan Mailma i Finland og Auto Revue i Russland.

Når du har plukket ut det dekket du vurderer kjøpe, bør du derfor alltid sjekke prisen hos tre-fire forhandlere, anbefaler Rune Korsvoll.

Det er ikke uvanlig at du kan spare 300–400 kroner per dekk på dette.

Les mer om testen på naf.no

Les også:

Alt du vil vite om dekk

2012 - de beste sommerdekkene

Nå skal det bli enklere å kjøpe dekk

Derfor bør du kjøpe nye sommerdekk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:08 Studie: Ungdommer med angst blir friskere av gruppeterapi på skolen06:07 Boeing utsetter testflyging på grunn av dårlig vær06:00 Veiprising havner på bordet til den neste samferdselsministeren06:00 FN slår alarm om grådige gresshopper i Øst-Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 75 år siden frigjøringen av Auschwitz05:30 Nå skal hagefuglene telles05:15 Brannfly savnet i Australia05:15 SV vil teste klimaviljen05:00 Søreide venter fortsatt på svar fra USA04:50 Rådmenn mener framtidige kommunereformer må styres mer av staten04:33 WHO berømmer Kina for smittetiltak03:47 Færre nordmenn tror på reinkarnasjon03:46 Trump deltar som første president i anti-abort-marsj02:23 Sp-politiker mister verv etter å ha delt klimainnlegg fra nazistisk nettsted01:55 USA ber Libanons nye regjering om håndfaste reformer01:55 Frp varsler motstand mot egen stortingsmelding01:18 Frp-topper åpner for regjeringssamarbeid med Sp01:17 Kraftig økning i politidrap i Rio00:27 Frp gjør hopp på måling etter regjeringsexit23:53 Trump og Saleh uenige om amerikansk militærnærvær23:46 En av fem studenter vil ikke ha barn23:10 Stygg Solskjær-smell, Manchester United tapte hjemme for Burnley22:59 Ødegaard med målgivende da Real Sociedad avanserte i den spanske cupen22:58 Volkswagen fikk milliardbot i Canada22:37 Frp kan støtte Sp-forslag om å felle to omstridte ulveflokker22:22 27-åring tilstår drap på kvinne i Florø22:08 Bøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått21:36 Ni av ti Frp-velgere mener det var rett å gå ut av regjeringen21:25 Wuhan isoleres fra omverdenen20:44 Brexitlov på vei til dronningens bord20:31 Politiet beslagla flere titalls ombygde våpen i Oslo20:08 Kan bli tidenes varmeste Oslo-vinter20:03 Folk i Oslo-området blir mer positive til bompenger19:43 Gulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale19:32 Mannen som er siktet for Prinsdal-drapet er utlevert fra Ungarn19:32 Schiff: Trump misbrukte makten og må avsettes19:12 Radmagre løver sjokkerer – dyrehagen skylder på den økonomiske krisen19:07 Mallorca truffet av uværet Gloria – meteorologene advarer18:39 Offensiv Carlsen med knockoutseier i Nederland: – En grei dag på jobben18:35 Robot skal hente ut biler fra brannskadd P-hus på Sola18:23 Trump: Irak ønsker fortsatt amerikansk militærnærvær18:08 Macron kastet ut israelske sikkerhetsfolk17:58 Spansk kollaps i EM, men gruppevinner etter 22-22 mot Kroatia17:40 Resett identifiserte IS-siktet kvinne – stevnet for retten17:29 Aktor kaller Weinstein «et seksuelt rovdyr»17:27 FN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon17:25 Byrådet truer med å gå av17:06 Frp-seire kan gå tapt16:57 Knut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia16:52 Naboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år16:35 Mann i 50-årene siktet for nettovergrep mot sårbare jenter16:28 Nav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser16:07 Funn av polsk mann i Lier etterforskes som drap16:06 Stor luftforurensning i Oslo15:49 Danske dømt for å ha prøvd å ta med halv million ut av Norge15:37 Kina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd15:26 Faren hevder PSG-stjerne vil spille for Atlético Madrid15:08 Krangler om soya: – Nordmenn kan være stolte av Brasil-importen14:30 Manshaus-saken kommer opp for retten 7. mai14:29 Fortsatt dårlig med skiføre i store deler av landet14:28 Rødt ber om Frps hjelp14:05 Jansrud raskest på trening i Kitzbühel14:04 FpU-leder tar ikke gjenvalg13:50 Monty Pythons Terry Jones er død13:24 – Vi «slår ikke fast» at Anne-Elisabeth Hagen er drept13:13 Hevder tidligere medieleder endret personlighet om kvelden13:12 Sykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall13:12 56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen12:38 Forskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr12:17 Folk hører mindre på radio11:59 Uvær stenger flere veier i Finnmark11:43 Helse-Norge forbereder seg på farlig virus11:42 Keeper før Haaland-møte: – Håper ikke eventyret fortsetter11:32 – Listhaug er så frekk at det ikke er til å tro!11:29 Storfangst av IS-topp: Han er bildet på IS-terroristenes hykleri11:21 Hellas får sin første kvinnelige president11:20 Ulv død etter påkjørsel11:02 Kjent gravejournalist siktet i Brasil10:33 Greske øyboere demonstrerer mot migrantleirer10:26 Ruuds Australia-eventyr over i stormkastene10:26 Leder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon10:01 Diesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 201910:00 Solskjær slår knallhardt tilbake mot fotballekspert09:45 Lundby jager fire på rad i Romania09:23 Tencent har lagt inn bud på hele Funcom08:57 Godkjenning av Equinors oljeboring utenfor Australia tas til retten08:39 Senatet vedtok reglene for riksrettsprosessen08:36 Dette var de mest populære navnene i Norge i 201908:15 Bare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne08:09 Dobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld07:58 Sp-politiker delte klimainnlegg fra nazistisk nettsted07:43 Dette trikset brukte forskeren for å kvitte seg med mobilavhengigheten07:16 Eksplosjon i boligblokk i Norrköping07:06 Overraskende invitasjon fra Putin – Norge sliter med å svare06:47 NRK: KrF og Venstre vil ha finansministeren06:43 EM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia06:39 NTBs tekniske problemer er rettet06:39 Bombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Berlin
Siste nytt
06:08NorgeStudie: Ungdommer med angst blir friskere av gruppeterapi på skolen06:07VerdenBoeing utsetter testflyging på grunn av dårlig vær06:00NorgeVeiprising havner på bordet til den neste samferdselsministeren06:00VerdenFN slår alarm om grådige gresshopper i Øst-Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30Verden75 år siden frigjøringen av Auschwitz05:30NorgeNå skal hagefuglene telles05:15VerdenBrannfly savnet i Australia05:15NorgeSV vil teste klimaviljen05:00VerdenSøreide venter fortsatt på svar fra USA04:50NorgeRådmenn mener framtidige kommunereformer må styres mer av staten04:33VerdenWHO berømmer Kina for smittetiltak03:47NorgeFærre nordmenn tror på reinkarnasjon03:46VerdenTrump deltar som første president i anti-abort-marsj02:23NorgeSp-politiker mister verv etter å ha delt klimainnlegg fra nazistisk nettsted01:55VerdenUSA ber Libanons nye regjering om håndfaste reformer01:55NorgeFrp varsler motstand mot egen stortingsmelding01:18NorgeFrp-topper åpner for regjeringssamarbeid med Sp01:17VerdenKraftig økning i politidrap i Rio00:27NorgeFrp gjør hopp på måling etter regjeringsexit23:53VerdenTrump og Saleh uenige om amerikansk militærnærvær23:46NorgeEn av fem studenter vil ikke ha barn23:10SportStygg Solskjær-smell, Manchester United tapte hjemme for Burnley22:59NorgeØdegaard med målgivende da Real Sociedad avanserte i den spanske cupen22:58MotorVolkswagen fikk milliardbot i Canada22:37PolitikkFrp kan støtte Sp-forslag om å felle to omstridte ulveflokker22:22Norge27-åring tilstår drap på kvinne i Florø22:08VerdenBøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått21:36PolitikkNi av ti Frp-velgere mener det var rett å gå ut av regjeringen21:25VerdenWuhan isoleres fra omverdenen20:44VerdenBrexitlov på vei til dronningens bord20:31NorgePolitiet beslagla flere titalls ombygde våpen i Oslo20:08NorgeKan bli tidenes varmeste Oslo-vinter20:03PengerFolk i Oslo-området blir mer positive til bompenger19:43NorgeGulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale19:32NorgeMannen som er siktet for Prinsdal-drapet er utlevert fra Ungarn19:32VerdenSchiff: Trump misbrukte makten og må avsettes19:12VerdenRadmagre løver sjokkerer – dyrehagen skylder på den økonomiske krisen19:07VerdenMallorca truffet av uværet Gloria – meteorologene advarer18:39SportOffensiv Carlsen med knockoutseier i Nederland: – En grei dag på jobben18:35NorgeRobot skal hente ut biler fra brannskadd P-hus på Sola18:23PolitikkTrump: Irak ønsker fortsatt amerikansk militærnærvær18:08VerdenMacron kastet ut israelske sikkerhetsfolk17:58SportSpansk kollaps i EM, men gruppevinner etter 22-22 mot Kroatia17:40NorgeResett identifiserte IS-siktet kvinne – stevnet for retten17:29VerdenAktor kaller Weinstein «et seksuelt rovdyr»17:27VerdenFN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon17:25NorgeByrådet truer med å gå av17:06PolitikkFrp-seire kan gå tapt16:57PolitikkKnut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia16:52NorgeNaboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år16:35NorgeMann i 50-årene siktet for nettovergrep mot sårbare jenter16:28PengerNav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser16:07NorgeFunn av polsk mann i Lier etterforskes som drap16:06NorgeStor luftforurensning i Oslo15:49NorgeDanske dømt for å ha prøvd å ta med halv million ut av Norge15:37ReiseKina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd15:26SportFaren hevder PSG-stjerne vil spille for Atlético Madrid15:08NorgeKrangler om soya: – Nordmenn kan være stolte av Brasil-importen14:30NorgeManshaus-saken kommer opp for retten 7. mai14:29NorgeFortsatt dårlig med skiføre i store deler av landet14:28PolitikkRødt ber om Frps hjelp14:05SportJansrud raskest på trening i Kitzbühel14:04PolitikkFpU-leder tar ikke gjenvalg13:50KulturMonty Pythons Terry Jones er død13:24Norge– Vi «slår ikke fast» at Anne-Elisabeth Hagen er drept13:13KulturHevder tidligere medieleder endret personlighet om kvelden13:12SportSykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall13:12Norge56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen12:38Helse og livsstilForskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr12:17KulturFolk hører mindre på radio11:59NorgeUvær stenger flere veier i Finnmark11:43Helse og livsstilHelse-Norge forbereder seg på farlig virus11:42SportKeeper før Haaland-møte: – Håper ikke eventyret fortsetter11:32Politikk– Listhaug er så frekk at det ikke er til å tro!11:29VerdenStorfangst av IS-topp: Han er bildet på IS-terroristenes hykleri11:21PolitikkHellas får sin første kvinnelige president11:20NorgeUlv død etter påkjørsel11:02KulturKjent gravejournalist siktet i Brasil10:33VerdenGreske øyboere demonstrerer mot migrantleirer10:26SportRuuds Australia-eventyr over i stormkastene10:26VerdenLeder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon10:01PengerDiesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 201910:00SportSolskjær slår knallhardt tilbake mot fotballekspert09:45SportLundby jager fire på rad i Romania09:23PengerTencent har lagt inn bud på hele Funcom08:57PengerGodkjenning av Equinors oljeboring utenfor Australia tas til retten08:39VerdenSenatet vedtok reglene for riksrettsprosessen08:36Helse og livsstilDette var de mest populære navnene i Norge i 201908:15PolitikkBare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne08:09NorgeDobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld07:58PolitikkSp-politiker delte klimainnlegg fra nazistisk nettsted07:43Helse og livsstilDette trikset brukte forskeren for å kvitte seg med mobilavhengigheten07:16VerdenEksplosjon i boligblokk i Norrköping07:06PolitikkOverraskende invitasjon fra Putin – Norge sliter med å svare06:47NorgeNRK: KrF og Venstre vil ha finansministeren06:43SportEM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia06:39NorgeNTBs tekniske problemer er rettet06:39VerdenBombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Berlin
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus