Meny

Salon Internationale de l'Automobile:

Bilnyheter med god plass i Genève

Ford Tourneo Courier kommer i 2014. Foto: Morten Larsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stasjonsvogner er viktig for norske bilister, her er noen nyheter fra utstillingen

GENÈVE (ABC NYHETER): Bilutstillingen i Genève varer ut denne uken, så det er fortsatt mulig å ta en tur ned og se selv. Genéve flyplass ligger ti minutters gange fra utstillingen, det er bare å følge skiltene.

I Paris så jeg et glimt av Toyota Auris Hybrid Touring Sports som konseptbil, her i Genève stiller den fiks ferdig. Med et utslipp på bare 85 g/km CO2, superlavt NOx-utslipp og 136 DIN-hester fra en 1,8 liters VVT-i motor og en elmotor sammen, tilfredsstiller bilen både en dynamisk kjørestil og miljøkrav. Null til hundre går ifølge oppgitte spesifikasjoner på 11,2 sekunder.

Les også: Stasjonsvogner til begjær

Batteripakken ligger under baksetet uten at det ser ut for å ha gått ut over bagasjekapasiteten. Tvert imot blir det hevdet at plassen er utnyttet bedre enn i konkurrerende biler i samme klasse. Her gir ettrykks nedleggbare bakseterygger et helt flatt gulv.

Tom Skoglund hos Hondaimportøren ser frem til å få Civic stasjonsvogn. Foto: Morten LarsenTom Skoglund hos Hondaimportøren ser frem til å få Civic stasjonsvogn. Foto: Morten Larsen

Det er ekstra plass under bagasjeromsgulvet, og et sinnrikt toveis bagasjetrekk pluss et bagasjenett som kan festet i taket bak forsetene. Her er det kroker til å henge handleposene i - og nå kan man utstyre hybriden med hengerfeste. Dette har man ikke kunnet gjøre på tidligere hybridmodeller fra Toyota på grunn av belastningen på elmotoren dette medfører. Opp til 345 kilo kan Toyota Auris Hybrid Sports Wagon trekke. Dét tilsvarer en fullastet varehenger, det!

Årets bil med mer plass

VW Golf ble på utstillingens første pressedag velfortjent kåret til årets bil. Her på utstillingen ble stasjonsvognutgaven presentert for første gang. En svært velformet bakstuss gjør bilen mer «hel» og ikke minst; mulighet for å få med seg mer bagasje.

Tidligere var VW Jetta stasjonsvogn og VW Golf stasjonsvogn i praksis like biler.

– Slik er det ikke lenger, forteller Jan Erik Haugen. Han forteller at prisene ikke er klare ennå, men antyder at påslaget for stasjonsvognutgaven kan ligge på 10-12.000 kroner.

– Golf stasjonsvogn har nå fått 100 liter større bagasjerom, det er øket fra 505 til 605 liter, forteller Haugen. Han viser oss rommet under bagasjeromsgulvet, som antagelig teller med nå. Her lå det tidligere reservehjul.

Les også: A6 Allroad innfrir drømmen

Trinnløst fra Subaru

Subaru Outback vises for første gang med BOXER diesel og Lineartronic. Det er Subarus CVT automat og betyr at Subaru kundene for første gang kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse og en trinnløs automatgirkasse i kombinasjon med dieselmotor.

– Vi vet at mange kunder har ventet på kombinasjonen diesel og automat, forteller informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge.

Outback har også fått en ansiktsløftning som innebærer nytt navigasjonssystem med stemmestyring, oppdatert dashbord, ny grill, nye støtfangere og nye felger.

Se video fra utstillingen:

[video id="YkmSD0uLX0kQPweE46ROsw " width="680" height="382"]

Aktivt år

Det er ikke lenge siden vi testet Skoda Octavia og forsto veldig godt hvorfor dette er en bestselger. Denne måneden lanseres en splitter ny Octavia, og i juni kommer stasjonsvognutgaven. Den fikk vi se i Genève, og du kan se bildene av den her. Skoda Octavia femdørs kombi kan du få fra 228.000, hvilket er mye bil for pengene. Prisene på stasjonsvognen blir klare i april.

Les også: En folkekjær stasjonsvogn

Volummodellen forventes å være Octavia 1,6 TDI i Elegance utstyrsversjon. Da ligger prisen på 269.500. Den nye bilen er større og har et imponerende bagasjerom. Den har bedre benplass og mer avansert sikkerhetsutstyr. Nye, drivstoffeffektive motorer skal sammen med en vektreduksjon på over 100 kilo skal spare 17 prosent mer drivstoff. Importøren har store forventninger; 3.500 Octavia skal selges i år.

Se video fra utstillingen:

I juni kommer Skoda Octavia også i 4x4 versjon, samt som RS. Som om dette ikke er nok, fortalte informasjonssjef Anita Svanes at både Superb og Yeti kommer med en facelift senere i år. 2013 blir et aktivt år for Skoda.

Jubileumsmodell

Bertone trår til her i Genéve og feirer Aston Martins hundre år og samtidig deres eget samarbeid med den berømte, engelske bilfabrikken i 60 år. Markeringen av disse to jubileene blir markert ved å presentere en Aston Martin Rapide Bertone.

Les også: Derfor er tyske biler best

Italienere er ledende på design, og Bertone er en slags heute couture i bilverdenen. De leverer spesialdesignede biler til kunder som vil ha noe spesielt å smykke seg med. Bertone påpeker at de kan bidra til å utvide en bilprodusents modellutvalg med noe helt spesielt.

Bilen de har utstilt her i Genève er en videreutvikling av en Aston Martin stasjonsvogn - eller shooting brake som de kaller det - som ble laget tidligere. Det eksisterer bare dette ene eksemplaret, men selvfølgelig, hvis det er noen som kunne tenke seg å sitte i det mest eksklusive skinn som kan fremskaffes...

Motoren er en V12 på seks liter og 476 hk. Pris snakkes det ikke om.

Familiebil

La oss komme raskest mulig ned på landjorda igjen. Se på Ford Tourneo Courier. Opprinnelig en varebil kundene ønsket seter i fordi den var så praktisk. Her i Genéve vises hvor langt Ford er kommet i å gjøre denne bilen komfortabel og med avansert sikkerhetsutstyr.

Tidligere var denne typen biler enkle saker, den utstilte modellen var svært tiltalende, komfortabel og med smarte teknologiske hjelpemidler, blant annet Ford SYNC med nødhjelpsassistanse. Bilen er under utvikling, og vi må vente til ut i 2014 før vi kan se den på norske veier.

Les også: Dyrisk stasjonsvogn fra Jaguar

Jeg merker meg også at Volvo har tatt med seg en Volvo V60 Plug-in Hybrid til Genéve. Bilen er resultatet av et samarbeid mellom Volvo Car Group og den svenske kraftprodusenten Vattenfall.

V60 Plug-in Hybrid kan by på tre kjøremoduser: Pure, Hybrid og Power. Drivstofforbruket er 1,8 l/100 km (48 g/km CO2) i Hybrid-modus, målt etter NEDC-kjøresyklus.

Føreren kan ifølge Volvo velge å kjøre opp til 50 kilometer på elektrisitet med null utslipp - eller kjøre på kombinasjonen av dieselmotoren og den elektriske motoren for å få en bil med 215+70 hestekrefter, 440+200 Nm dreiemoment og en akselerasjon fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder.

Comeback for eksosrør

Tourer ser for meg ut som den er fiks ferdig for produksjon. Legg merke til at en ny versjon av futurisktiske eksosrør er tilbake. Noen reagerer på frontlysene, jeg synes de har et flott design. Det som kanskje kan forhindre at lyktene blir slik på produksjonsmodellen er kostnadene.

Les også: Passaten for dårlige hytteveier

Tom Skoglund i Honda Motor Europe forteller også at Civic type R vil reintroduseres på det europeiske markedet igjen tildlig i 2015. Det gledelige er at bilen «minst» får 265 hester, mot 201 som den foregående modellen hadde. Jeg gleder meg til å prøvekjøre!

Se video fra utstillingen:

Jeg velger å omtale en liten stasjonsvogn til slutt, en finsk elektrisk bil. Denne vil du neppe se på norske veier. Den er tatt med til Genève for å promotere Valmet Automotive og deres kompetanse på elektriske biler med rekkeviddeforlenger. Bilen er en elbil med en motor som starter og lader batteriene når de når et visst nivå.

Les også: En familiebil litt utenom det vanlige

Intet revolusjonerende i seg selv, men Valmet er «outsourcet» for å produsere Fisker EV, Porsche Boxter, samt kabrioleter til forskjellige biler, opplyste Mickael Mäki til ABC Nyheter.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Lan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: 22. mai kan bli siste frist18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Dykker brakt til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Canada og Europa vil granske Boeing-oppdatering12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Litauisk vogntogsjåfør dømt til fengsel etter ulykke08:55 Jubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54 Johaug: – Denne helgen passer meg minst07:36 Flere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36 Sjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33 IS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31 Bitre trusler mot brexitmotstander07:10 Mann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00 Syklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59 To skadd etter knivstikking i Horten05:56 Oxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:30 Flere amerikanere vil ha økt innvandring05:30 NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13 Rødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00 Sjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49 Opptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48 Fagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39 New Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25 Politiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52 Mann dømt for overgrep mot tre jenter02:31 Mann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20 UNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14 Barnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke01:56 Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler01:24 Trump: Den islamske staten er snart fjernet fra kartet00:35 Bolsonaro stadig mindre populær i Brasil00:23 Kvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken00:21 Ni stortingsrepresentanter må betale tilbake reiseutgifter00:20 Rapport: Akutt underernæring blant flyktninger og migranter i Libya23:52 DNB øker sikkerheten etter dataangrepet mot Hydro23:20 Ruud klar for Miami Open etter snuoperasjon23:15 Politisk flertall for å selge Telia i Sverige22:40 Lyon tok første stikk i den norske duellen22:28 Romas viseborgermester pågrepet for korrupsjon22:24 Fire ungdommer tatt av politiet etter knivangrep i Asker22:06 Skuffet May ber Underhuset bestemme seg21:47 Marerittstart ødela for LSK i Barcelona: – Vi hang ikke med21:42 Kvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken20:37 Mann stukket ned i Oslo20:31 Hytteverter ved ny DNT-hytte forlovet seg foran kronprinsen19:54 Trump med krass brexit-kritikk av May19:33 Ingen rentehevinger i vente i USA i år19:26 – Vinner Kristoffersen går det utover resten19:04 Aksjonister vil ha badeøy i Oslo sentrum18:57 Kvinne funnet død i Lillesand – etterforskes som mistenkelig18:42 EPP suspenderer Orbáns parti
Siste nytt
19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkLan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: 22. mai kan bli siste frist18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeDykker brakt til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenCanada og Europa vil granske Boeing-oppdatering12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeLitauisk vogntogsjåfør dømt til fengsel etter ulykke08:55PolitikkJubeltall for Høyre og Rødt på ny måling08:54SportJohaug: – Denne helgen passer meg minst07:36NorgeFlere biler brant i garasje på Holmlia i Oslo07:36PolitikkSjefredaktør Gard Steiro: – Det har skjedd alvorlige feil07:33VerdenIS tar på seg ansvaret for Kabul-angrep07:31PolitikkBitre trusler mot brexitmotstander07:10NorgeMann siktet for to voldtektsforsøk etter tre overfall på kvinner i Oslo06:00VerdenSyklon på vei – evakuering i Nord-Australia05:59NorgeTo skadd etter knivstikking i Horten05:56VerdenOxfam: Fare for sykdommer etter syklonen i Afrika05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenFlere amerikanere vil ha økt innvandring05:30PengerNHO etterlyser nye kutt i formuesskatten05:13PolitikkRødt flytter ikke landsmøtet tross hotelltabbe05:00VerdenSjokkrapport: Blir innelåst og voldtatt for å bli gravide04:49VerdenOpptil 4.000 ventet til fredagsbønn ved beskutt moské04:48PolitikkFagforbundet vil ha slutt på blått Sp-samarbeid04:39VerdenNew Zealand forbyr alle våpen brukt under massedrapene04:25VerdenPolitiet: Alle de 50 ofrene i Christchurch er identifisert03:52NorgeMann dømt for overgrep mot tre jenter02:31NorgeMann lettere skadd etter knivstikking i Oslo – mann pågrepet02:20VerdenUNICEF advarer mot å tro at konflikten i Syria er over02:14NorgeBarnehage brukte tilskudd på tur, middager og klokke01:56VerdenNicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler01:24VerdenTrump: Den islamske staten er snart fjernet fra kartet00:35PolitikkBolsonaro stadig mindre populær i Brasil00:23NorgeKvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken00:21PolitikkNi stortingsrepresentanter må betale tilbake reiseutgifter00:20VerdenRapport: Akutt underernæring blant flyktninger og migranter i Libya23:52NorgeDNB øker sikkerheten etter dataangrepet mot Hydro23:20SportRuud klar for Miami Open etter snuoperasjon23:15VerdenPolitisk flertall for å selge Telia i Sverige22:40SportLyon tok første stikk i den norske duellen22:28NorgeRomas viseborgermester pågrepet for korrupsjon22:24NorgeFire ungdommer tatt av politiet etter knivangrep i Asker22:06PolitikkSkuffet May ber Underhuset bestemme seg21:47SportMarerittstart ødela for LSK i Barcelona: – Vi hang ikke med21:42PolitikkKvinnen på Giske-videoen med kraftig kritikk mot VG – PFU vil ha saken20:37NorgeMann stukket ned i Oslo20:31NorgeHytteverter ved ny DNT-hytte forlovet seg foran kronprinsen19:54PolitikkTrump med krass brexit-kritikk av May19:33VerdenIngen rentehevinger i vente i USA i år19:26Penger– Vinner Kristoffersen går det utover resten19:04NorgeAksjonister vil ha badeøy i Oslo sentrum18:57NorgeKvinne funnet død i Lillesand – etterforskes som mistenkelig18:42PolitikkEPP suspenderer Orbáns parti
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus