Får bare trekke 345 kilo med Toyota

Toyota Auris som stasjonsvogn. (Foto: Produsenten)
Toyota Auris som stasjonsvogn. (Foto: Produsenten)

Når Toyota nå tillater deg å trekke tilhenger etter Auris, blir tillatt lastevekt så liten at du knapt har noe på søppelfyllinga å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette etterspørres kun i Norden, svarte Toyotas Europa-ledelse på spørsmålet om hvorfor ikke nye Auris hybrid kunne trekke tilhenger.

For i likhet med de fleste andre hybride biler tillates ikke tilhengerfeste montert på kombiutgaven av Toyotas splitter nye Auris.

Så viser det seg at når stasjonsvogna av samme bil dukker opp i august, trolig med startpris rundt 250.000 kroner som fullhybrid bil, kan den trekke tilhenger.

Se video: Slik blir fremtidens bilhverdag

Gleden ble kortvarig for dem som så fram til en hybridbil med lavt forbruk, men med mulighet for å dra med båten til hytta eller henge en normal tilhenger bak bilen. Trekkevnen begrenses til 345 kilo, og siden en normal tilhenger veier 150 til 200 kilo tom, reduseres lastevekten deretter,

Trøsten er at den 4,56 meter lange stasjonsvogna oppgis å kunne laste hele 1658 liter bagasje når seteryggene legges ned. Dette er mer enn de fleste av konkurrentene laster.

Personvernpolicy