Storselger endrer form

NYE LINJER: Skoda Octavia stasjonsvogn hører med blant bestselgerne i Norge. Den nye kommer til sommerferien. Foto: Produsenten
NYE LINJER: Skoda Octavia stasjonsvogn hører med blant bestselgerne i Norge. Den nye kommer til sommerferien. Foto: Produsenten

Familiefavoritten Skoda Octavia er snart på plass i ny, forstørret utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Skoda akkurat har presentert kombiutgaven av tredje generasjon Octavia, er det stasjonsvogna de fleste venter på. Modellen har i en årrekke hatt en plass på topp 10-lista i Norge.

Stasjonsvogna øker ni centimeter i lengden, sammenlignet med utgående modell, og bagasjerommet laster nå hele 610 liter med seteryggene oppe – 1740 liter med seteryggene nede.

Les også: En familiebil litt utenom det vanlige

Det forbedrede motorprogrammet inkluderer 17 prosent lavere forbruk. Rimeligste Octavia klarer seg med 0,34 liter diesel per mil.

De fleste vet at Octavia har VW Golf i bunnen. Både plattformen og det meste av teknologien har den felles med Golf og Audi A3. Men VW og Skoda har på en måte delt kundene mellom seg. Golf-kundene kjøper i hovedsak kombi, og ikke i samme grad stasjonsvogn. For Skoda er det motsatt. Legg så på firehjulsdrift i Octavia og du har en norgesfavoritt.

Les også: Nå blir det dyrere å eie bil

Både Octavia kombi og stasjonsvogn har premiere på vårens bilmesse i Genève. Bilen er på plass i Norge rett før sommerferien.

Personvernpolicy