Nå får du bredbånd i bilen

PÅ NETT: Med internett via bredbånd kan baksetepassasjerer få enda mer å underholde seg med. (Foto: Petter Handeland)
PÅ NETT: Med internett via bredbånd kan baksetepassasjerer få enda mer å underholde seg med. (Foto: Petter Handeland)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Internettet inntar stadig nye områder. Nå får du trådløs router og bredbånd til bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joda; vi har allerede sett løsninger med integrert internett i enkelte premiumbiler . Og for bobileiere og båteiere og sikkert mange andre er trådløse routere og bredbånd på veien/sjøen, gjerne utenfor allfarvei og langt fra fra kysten, ingen ny ting.

Likevel er bredbånd i bil en ukjent ting for det store antallet som kjører rundt i person- og varebiler her til lands. Det kan det bli en endring på nå. Ice.net, som har konsesjon på den gamle NMT-frekvensen (450 MHz), og derfor drar nytte av en stor geografisk spredning (75 % av landarealet), har nemlig satt sammen en nettpakke som retter seg mot dette segmentet.

– Nordmenn er i Europa-toppen når det gjelder surfing fra mobiltelefoner og nettbrett. Tendensen er at norske familier har flere smarttelefoner og nettbrett per husstand, og i stedet for at to-tre personer surfer på hvert sitt ustabile mobiltelefonabonnement på vei til hytta, vil alle nå kunne koble seg på nett gjennom en felles bredbåndsrouter i bilen, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny fot

Routeren R90 er i seg selv ikke ny; den har vært markedsført og solgt en tid, som et internett-verktøy for den som oppholder seg i grisgrendte strøk, eller utenfor den tradisjonelle husstandsdekningen, for eksempel i båt eller bobil.

Nettpakken inkluderer en helt ny magnetfot-antenne for signalforsterking.

– Det er spesielt når signalkvaliteten er dårlig at antennen spiller en avgjørende rolle. Den kan mange steder være forskjellen på det å ha dekning og det å miste dekningen fullstendig, forklarer Helgaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kangoo - aldri noen suksess i Norge

Varierende signalhastighet

Forhåpentligvis virker antennen etter intensjonen. Da HjemmePC testet den samme trådløse routeren som nå tilbys i bilpakka, fikk den mange godord. Men det ble også konkludert med at signalhastigheten varierte veldig etter hvor du befant deg i forhold til senderne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Routeren kan enkelt tas ut av bilen, og brukes via vanlige 220-volts strømkontakter. Dessuten har den to timers batterikapasitet. Og den fungerer like bra i Danmark og Sverige, som er attraktive reisemål for bilferierende nordmenn som i stadig større grad ikke bare vil surfe raskt på internett, men også streame musikk, spill og filmer til for eksempel nettbrett.

Les også: En bil verdig en oljenasjon

Ikke unikt

Unikt? Ikke akkurat.

– Det finnes også andre måter å få trådløst nettverk og internett i bilen på. Alle smarttelefoner kan dele sin mobile bredbåndsoppkobling trådløst med andre enheter. Så hvis man bare trenger internett av og til, på hytta eller i bilen, er det greit å se om tilgang via mobiltelefonen, og et abonnement du allerede har betalt for, fungerer tilfredsstillende før du tegner enda et abonnement, sier Tron Høgvold i magasinet HjemmePC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dekker bilforsikringen uflaks?

– Sjekk bare opp hva slags betingelser som gjelder for datatrafikk i ditt abonnement, slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser, og sammenlign med datatrafikkbetingelsene hos Ice.net

Ice.net tilbyr to abonnement – 199 kroner for 1 GB og 299 kroner for 6 GB. Selskapet har inngått et samarbeid med bilimportør Harald A. Møller, som vil tilby bredbånd i bil som ekstrautstyr i sine produkter. Og bilutstyrskjeden BilXtra sier at produktet snart vil bli å finne i deres hyller.

Les også:

De beste stasjonsvognene

Suveren komfort i denne SUV-en

En av de beste til 200 000

Sjekk testbasen vår - nærmere 655 modeller!