Bil-høydepunkter i 2013

SLÅR TIL: Ny RAV4 fra Toyota er blant de store nyhetene i 2013 (Foto: Toyota)
SLÅR TIL: Ny RAV4 fra Toyota er blant de store nyhetene i 2013 (Foto: Toyota)

En rekke bilnyheter står nå på trappene. Her er de viktigste nye bilene som kommer i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nytt år betyr nye biler, og en lang rekke mer eller mindre populære biler skal fornyes og oppdateres. Vi har her samlet sammen de viktigste nyhetene, med henvisning til tidligere omtale av dem.

Listen er ikke ment å være en fullstendig oversikt over alt som kommer av små oppdateringer og nyheter, men en samling av høydepunktene norske bilkjøpere kan se frem til i året som ligger foran.

Vi har samlet de nyhetene som til nå er kjent, med hovedvekt på de som er presentert og offisielle, og som faktisk ligger an til å komme til landet i løpet av 2013. Det vil si at listen nok vil bli lengre etter hvert som året skrider frem. Denne oversikten gir likevel en viktig pekepinn på hva nyhetsåret 2013 i hovedsak vil dreie seg om.

Audi

Audi A3 Sportback Audi har flere nyheter klare. Salgsmessig er det liten tvil om at A3 Sportback er den viktigste. A3 med tre dører er allerede på plass i Norge, og Sportback-utgaven har vi kjørt. Men hit til landet kommer den til våren.

Foretrekker du sedan , kan du også vente deg den muligheten i løpet av 2013. En sportsligere utgave av A3, S3, er også på vei . Men Audi har også flere sportslige nyheter på lager, som RS6 og SQ5 TDI.

BMW

BMW ligger heller ikke på latsiden. Viktigst fra denne kanten er kanskje nye 4-serie, som vi riktignok ikke vet nøyaktig når kommer. Men ettersom en svært realisisk konseptversjon er vist, blir vi overrasket om ikke produksjonsversjonen også dukker opp i løpet av 2013, kanskje så tidlig at den blir tilgjengelig også i Norge før 2014.

Et par andre modeller som er litt usikre når det gjelder lanseringstidspunkt, men likevel ikke langt unna, er 3-serie GT og i3 . Da er sportsbilen M6 Gran Coupe lettere å forholde seg til. Den er allerede presentert.

Chevrolet

Chevrolet er relansert på det norske markedet og mange nye modeller kommer til. I tillegg til de som allerede finnes, kommer det nyheter i 2013 i form av Spark som blir Norges rimeligste bil og SUVen Trax, som er søsterbilen til Opel Mokka.

Citroën og Fiat

Citroën har hatt brukbar suksess med DS3 i Norge, og nå kommer det også en kabrioletversjon . Den blir vel salgsmessig ingen tungvekter, men den supplerer DS-utvalget på en god måte. Fiat har på sin side nok større grunn til å ha forhåpninger til nye 500L.

Ford

Ford Kuga Ford har viktige ting på gang for 2013, og i hovedsak dreier det seg om ny Kuga som kommer til våren . Mange hadde nok også forventet å se nye Mondeo på denne listen, men den virker å bli utsatt til så sent som andre halvdel av 2014 . En fattig trøst er det kanskje da at Fiesta nettopp har blitt oppdatert og er klar for markedet i disse dager.

Honda og Jaguar

For Honda dreier 2013 seg først og fremst om en ny motor. Men det er viktigere enn det høres ut, for den dieseldrevne 1,6-literen kan gi den japanske produsenten konkurranseevne i de lavere prissegmentene, hvor det tross alt selges flest biler. I alle fall hvis du ikke er en premiumprodusent. Motoren kommer både i Civic og CR-V.

Litt i den andre enden av skalaen finner vi Jaguar XFR-S som nylig er presentert…

Kia og Land Rover

Kia fortsetter sin utvikling, og nå som nye cee'd er på plass, blir det syvseteren Carens og tredørsversjonen av cee'd, pro_cee'd, som gjelder.

Igjen, i den andre enden av skalaen finner vi en bil som nye Land Rover Range Rover. Denne ga vi terningkast seks, og bilen blir klar for markedet i disse dager.

Mini og Mazda

Mini kommer stadig med nye modeller. Nå er det Paceman som gjelder. Til våren kommer denne sågar i sportslig John Cooper Works-utgave.

En større nyhet i norsk sammenheng er nok nye Mazda 6. Bilen er på plass i Norge nå på nyåret og prisene er allerede klare.

Mercedes og Mitsubishi

Mercedes er en produsent som kjører ut et høyt antall ulike modeller. Derfor kan vi nok vente oss flere i 2013, men til nå er det E-klasse facelift som er offentliggjort.

Mitsubishi konkurrerer i et ganske annet segment, men nye Outlander er uansett en svært spennende bil. Den ladbare hybridutgaven skal være på det europeiske markedet i løpet av 2013. I tillegg kommer lille Mirage, og den kommer til våren.

Opel og Peugeot

Opel har akkurat lansert Mokka, så 2013 ser ikke ut til å by på de helt store nyhetene fra den kanten. Unntaket er småbilen Adam.

Peugeot ser ut til å få flere strenger å spille på i 2013. Da snakker vi om 208 GTi og XY og den lille SUVen 2008. Begge kommer til våren. Viktigst blir nok likevel en helt ny 308 som kommer mot slutten av året, men om dette er lite kjent foreløpig.

Det kommer også noen mindre oppdateringer på andre modeller.

Porsche og Skoda

Porsches viktigste nyhet i 2013 er nok nye Cayman . Men også "monster"-SUVen Cayenne Turbo S kan bokføres i 2013.

Skoda kan nok forvente mer volum på sine biler, og da snakker vi i første omgang om Rapid og Octavia. Spesielt sistnevnte bør ha svært gode muligheter etter at forgjengeren har gjort det meget godt gjennom en årrekke i Norge.

Subaru og Suzuki

Subaru lanserer ny Forester, og det blir spennende å se om den kan bidra til å løfte den japanske produsenten litt oppover salgslistene.

Også Suzuki kunne nok tenke seg et løft, og også her i gården er det SUV det satses på – nærmere bestemt S-Cross.

Tesla og Toyota

Neppe en stor nyhet salgsmessig, men teknologisk sett er Tesla S et svært spennende produkt. Prisene er allerede klare.

Toyota er også glade i strøm, men da først og fremst i form av hybridbiler. Da snakker vi faktisk i stor grad om nye Auris som er helt fersk på markedet nå. Stasjonsvogn-utgaven kommer til sommeren. I tillegg kan vi vente oss en helt ny versjon av RAV4.

Volvo og Volkswagen

Volvo V40 Cross Country Norges største produsent hviler ikke på laubærene, til tross for at nye Golf akkurat er lansert. Men den kommer i flere utgaver fremover . Ikke minst er GTI-utgaven aktuell i 2013. Mer moro blir det med Beetle kabriolet . Litt mer fornuftig er nok da kanskje Jetta hybrid.

Volvo på sin side kan se tilbake på V40 som en stor hendelse i 2012. Nå er det V40 Cross Country som gjelder fremover, og produksjonen er allerede i gang.

Personvernpolicy