Nok en verdensbil fra Ford

VERDENSBIL: Ny Ford Kuga blir litt større enn forgjengeren. (Foto: Produsenten)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste generasjon av SUV-en Kuga – en av Fords nye verdensbiler – er snart på vei til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SUV-er selger godt i Norge, men Ford har aldri fått noe fres over Kuga-salget. Noen hevder at den ikke er nok SUV, andre igjen at den har for lite bagasjeplass.

Nå er ny Kuga på vei mot Norge, litt større enn forgjengeren (4,50 meter lang), men til forveksling lik å se på. Bagasjerommet øker riktignok bare med 46 liter, men til gjengjeld åpnes bakluka elektrisk ved at man stikker foten under støtfangeren.

I det hele tatt propper Ford Kuga med elektronikk for å gjøre hverdagen enklere og tryggere for dem som bruker bilen. Dynamisk kurvekontroll er en slik løsning, som drar ned farten i sving med inntil 16 km/t per sekund om føreren er for tung på gasspedalen.

Les også: Kjetil deler bil med 4000 andre

Videre leveres bilen med parkeringshjelp, den stopper i byfart om en hindring dukker opp og føreren ikke bremser, den leser trafikkskilt, passer på at bilen holder seg i rett fil på veien og varsler om andre kjøretøy i speilenes blindsone. Som på mange andre Ford-modeller standardiseres nødhjelpsassistanse knyttet opp mot mobiltelefonsystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det store SUV-oppsvinget i Norge forklares i stor grad med at mange av modellene nå leveres uten firehjulsdrift og med mindre motorer. Derfor faller også prisen betydelig. Når Toyota snart lanserer ny RAV4, kommer den også uten 4x4. Men Ford holder så langt fast på at Kuga kun skal selges med 4x4 i Norge.

Kuga blir nå en del av Fords verdensbilprogram ved at bilen sort sett blir lik over hele verden. Kuga heter eksempelvis Escape i USA, der den har vært i salg i noen måneder.