Årets Bil 2013

Derfor er dette Årets Bil

ÅRETS BIL: Audi A3 er kåret til Årets bil 2013. FOTO: Petter Handeland © Handeland, Petter
ÅRETS BIL: Audi A3 er kåret til Årets bil 2013. FOTO: Petter Handeland © Handeland, Petter

Juryen begrunnet seieren med at Audi A3 har det lille ekstra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moderne design, god sikkerhet, underholdende og sikre kjøreegenskaper, gode ytelser, god komfort, moderne utstyr og ikke minst brukervennlighet i toppklasse kjennetegner nye Audi A3 – Årets Bil 2013. 31 biler stilte til start, A3 trakk det lengste strået.

Les også: Dette betyr bilnavnene

Gir “litt mer”

Marius Tegneby, informasjonssjef for Audi hos importør Harald A. Møller, vet hvorfor.

– Det lille ekstra spiller mye på følelsen bilen gir. A3 skal gi følelsen av å gi nettopp “litt mer” og være hakket bedre, forklarer han.

Og det må den også være, for i en stappfull kompaktklasse med konkurrenter som Volvo V40 , Mercedes A-klasse , BMW 1-serie , den rimeligere Ford Focus og konsernbror Volkswagen Golf med flere, er kampen om kundene tøffere enn noen gang.

Les også: Her kan du sjekke morgenrushet før du kjører på jobb

Best i test

Som om ikke Årest Bil 2013-tittelen var nok, cruiset A3 inn til terningkast seks i to tester utført av Vi Menn Bil Top Gear tidligere i høst.

Ved siden av de mange gode egenskapene, var det spesielt én ting som ble trukket fram som selve rosinen i pølsa: “Med det nye betjeningskonseptet i A3 har Audi funnet en svært elegant måte å kombinere avanserte utstyrsløsninger med minimalistisk interiørdesign”, skriver fagredaktør Terje Bjørnsen, som i samme slengen roser A3’s sportslige og sikre kjøreegenskaper samt effektive motorer.

Les også: Bilekspert: Derfor er tyske biler best

Fokus på miljø

Audi er langt framme på miljø og har noen av markedets mest moderne og effektive motorer – spesielt 1,4 TFSI COD med sylinderkutt (les mer i notis). Og mer skal det bli, skal vi tro informasjonssjef Tegneby. Han forteller litt om framtiden til Audi A3.

– Det er først og fremst i februar det virkelig begynner. Da lanseres A3 Sportback – femdørsvarianten av A3. Sportback-salget vil utgjøre over 90 prosent av salget på nye Audi A3 når alle modeller og motoriseringer er på plass. 90 prosent av et mål på 2000 solgte Audi A3 i 2013. 1000 med diesel, 1000 med bensin.

Les også : Splitter ny mot to år gammel Audi A3

Ny plattform, nye muligheter

Tegneby røper i samme slengen at A3 kommer med gassdrift i løpet av 2013. Audi A3 Sportback TCNG er basert på 1.4 TFSI-motoren og vil med 110 hestekrefter til rådighet ha et CO2-utslipp under 30 g/km.

I 2014 kommer også en plug-in-hybrid-løsning med det klingende navnet A3 Sportback e-tron. Den nye MQB-plattformen (modulplattform, ikke lenger en gitt plattform) tillater en rekke tilpasninger til ulike drivlinjer og karosseri-varianter. Audi A3 kommer derfor også som Limousine (4-dørs sedan) og Cabriolet på et senere tidspunkt.

Les også:

Stebrødre i duell

Quiz: Hva kan du om Audi-biler?

Derfor skal du bruke AC i bilen om vinteren

Er du smart, får du luksus-SUV billig

Nesten feilfri brukt-SUV

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden