Slik fikser du bulken selv

PÅ EGET ANSVAR: Med enkle metoder kan bulken fjernes. (Skjermdump: YouTube)
PÅ EGET ANSVAR: Med enkle metoder kan bulken fjernes. (Skjermdump: YouTube)

Småbulker er utrolig irriterende, men med relativt enkle midler kan du faktisk gjøre mye selv. Om du tør er derimot en annen sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har antagelig opplevd å få en parkeringsbulk, du vet de små sure bulkene fra bildøren på en annen bil i et trangt parkeringshus.

De senere årene har det dukket opp såkalte bulkedoktorer som retter bulken din uten sparkel og lakk. Eneste forutsetning for å få det til er at det ikke er lakkskader, og at det ikke er knekk i form av skarpe kanter i bulken.

Mange enkle metoder

Metodene de bruker er mange, men som regel går de ned med forskjellige former for stenger for å massere ut bulken.

Andre metoder kan være å suge den ut med sugekopper, eller anordninger med lim som ikke skader lakken, for på den måten å dra ut bulken.

Utgangspunktet vårt er likevel enkelt: Siden skaden allerede er skjedd, kan du jo prøve å rette den opp selv?

Ingen hjelp fra forsikringsselskapene

Mye av utstyret er ting du allerede har

På videoene får du vist enkle og greie metoder som kan virke. I den første har de brukt en sugekopp som er ment for å feste et kamera på glatte flater, tilhørende et GoPro kamera. Teknikken er svært enkel, og kan gjøres av nær sagt hvem som helst.

Men ikke tro oss, se heller videoen:

Ikke alle har et kamerastativ med sugekopp. Da er det mange andre løsninger som kan brukes, som for eksempel denne:

I noen tilfeller lar det seg av fysiske årsaker ikke gjøre å få festet en sugekopp over bulken. Da er det andre metoder som kan prøves. En av dem er å varme opp området rundt bulken med en varmepistol, for deretter å kjøle det raskt ned igjen med en boks med komprimert luft. Husk dog at du er forsiktig med varmepistolen, og at vi ikke tar ansvaret for eventuelle følgeskader her...

Som for eksempel disse gutta har gjort:

Til slutt, her ser du hvordan en profesjonell gjør en kombinasjon av flere av disse metodene på en relativt vanskelig bulk. Tar du sjansen selv?

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden