Chevrolet Spark - markedets billigste

Norges rimeligste bil nærmer seg under 100.000 kroner. (Foto: Chevrolet)
Norges rimeligste bil nærmer seg under 100.000 kroner. (Foto: Chevrolet)

Hvem ville trodd dette om Chevrolet for ti år siden?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide Det virker som det er en stjerne i boka for bilbransjen å kunne smykke seg med å ha tittelen Norges rimeligste bil. I dag dukket det opp et ny konge på tronen.

Chevrolet Spark ble av den forrige eieren ikke tatt til landet, rett og slett fordi den ble for dyr. Motorisering og utslipp passet ikke det norske avgiftssystemet, og den falt mellom to stoler. Nå er situasjonen en annen.

Har du sett Spark EV?

Mini-bil, mini-motor

Chevrolet Spark kommer nå med en 1-liters motor på 68 hk, og en 1,2-liter på 81 hk. Rimeligste versjon er priset til kr. 109.990 kroner. For dette får du en bil med fem dører, 5 seter, og en 4-sylindret motor, mot mange av konkurrentenes 3-sylindrede utgaver. Det er naturligvis 1-literen som har denne prisen, altså modellen med 68 hk.

Men Chevrolet var ikke død

Toppselger

For de som bare skal ha et fremskomstmiddel fra A til B, og ikke er nevneverdig opptatt av bil, så er dette rett og slett bil nok. Aldri før har en Chevy vært så rimelig, noe også danskene har oppfattet. I følge Chevrolet var Spark den mest solgte bilen i Danmark i 2011, og danskene har fortsatt trenden med å kjøpe små biler inn i 2012 også. I år er det nemlig VW Up som leder an i det herlige Danmark, og på topp 10-listen over de mest solgte biler finner vi biler fra A og B-segmentet (de minste bilene) på åtte av ti plasser. Kanskje denne trenden kommer til Norge også?

Spark lander her hjemme først i januar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden