Elbilen Tesla Model S vinner prestisjepris

Tesla Model S vant Motor Trend «2013 Car of the Year». Foto: AFP Relax News
Tesla Model S vant Motor Trend «2013 Car of the Year». Foto: AFP Relax News

Dermed skriver bilen seg inn i historiebøkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en enstemmig komité som stemte fram elbilen Tesla Model S til bilmagasinet Motor Trends «2013 Car of the Year». Dette er første gang en elbil vinner prestisjekonkurransen.

Både Porsche, BMW, Lexus og Subaru måtte se seg slått av den lekre elbilen. Tesla Model S er beregnet for sedanmarkedet hvor komfort, plass og ytelse står i høysete.

Til tross for el-motoren har bilen en kjapp akselerasjon, og 50/50-fordeling av bilens vekt som gir en sportsbilfølelse.

En annen ting som dommerne falt for ved Tesla Motor S, er batteriets plassering i gulvet på bilen. Dette gjør bilen lettere å kjøre.

Og det er ingen grunn til å frykte at el-bilen skal gå tom for strøm på motorveien. Batteripakken på 80 kWH sørger for at Tesla Model S kan kjøre mer enn 320 km mellom hver opplading. Ettersom bilen ikke har bensintank, er det også mer plass til bagasje og slikt.

Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, er strålende fornøyd med prisen.

– Vårt mål da vi lagde Model S var å bevise at elbiler kan være enda bedre enn vanlige biler. Det er et viktig steg i å sikre at flere velger bærekraftig transport, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden