Meny

Den utrolige Mini-verdensrekorden

OFFISIELL VERDENSREKORD: Joda, alle disse jentene, Dani Maynard og teamet hennes, fikk plass i Minien i bakgrunnen. Det tok dem 18 minutter å stable seg inn og spør oss ikke hvordan de fikk puste... (Foto: Matt Alexander/PA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du husker kanskje den gamle "gåten" om hvordan man får plass til 20 svensker i en folkevogn.

Engelskmennene har sin egen variant, bortsett fra at det her dreier seg om en Mini. Og i den moderne Minien er det omtrent like "god" plass som i den klassiske folkevognen (bobla).

Rekordforsøk

Svaret i vårt tilfelle er: Du frister med en plass i Guinness' rekordbok i stedet for å kaste en mynt inn i bilen. Da er det ikke svensker (eller var det skotter?) som stiller, men en gjeng medlemmer av et engelsk treningssenter i East Sussex.

Tidenes raskeste Mini

28 personer i en bil

Dette gjorde Mini (som er en del av BMW-konsernet) torsdag 15. november 2012. De puttet så mange jenter de klarte inn i en standard Mini i Potters Fields Park i London.

Og de fikk ikke bare plass til 20, men til hele 28 av de fleksible unge kvinnene i den lille bilen. Et helt utrolig tall, vil det synes for de fleste. Men det dreier seg tydeligvis om veltrente jenter, og de er ikke nybegynnere i dette "gamet".

Les også: MINI-konvoy til julenissen

Allerede i fjor greide 27 av dem å svise seg inn i en tilsvarende Mini under et arrangement i Eastbourne på den engelske sørkysten.

All tilgjengelig plass, inkludert dashbord og fotbrønner ble selvsagt utnyttet og de greide til og med å få plass til fire stykker i bagasjerommet!

Årlig arrangement

Og dermed er en ny offisiell verdensrekord klar for innlemmelse i Guinness World Records, en bok som selv innehar en verdensrekord som verdens mest solgte bok med copyright.

Dette er en status Guinness' rekordbok har hatt siden 2004, og det året feiret de begivenheten med å arrangere det første årlige treffet Guinness World Records day. Det var i anledning den åttende utgaven av denne årlige rekordfesten at den nye rekorden ble satt.

23 i ur- Minien

Eller rettere sagt: De nye rekordene. Det ble nemlig også plassert et rekordstort antall personer i den klassiske Minien, den fra 50/60/70-tallet.

Les også: Mini John Cooper Works modellene oppgraderes

Den bilen er en god del trangere, men det ble allikevel plass til 23 unge damer - opp fra 21 da forrige rekord ble satt. Denne rekorden ble realisert i studioene til den britiske fjernsynskanalen ITV under live-sendingen This Morning. Ja, hva folk finner på for å få tiden til å gå ...

Motor
Populært