Meny

Fremtidsbil for eldre

Toyota planlegger en bil som kan måle hjerteslag og blodtrykk og sende beskjed til legen. Foto: ©Nika Art/shutterstock.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota planlegger halvautonome biler som kan stille diagnose for eldre bilister.

Der de fleste bilprodusenter forsøker å finne ut hvordan de kan synkronisere en iPhone med bilens underholdningssystem uten å miste verdifulle abonnementsavgifter har Toyota en helt annen tilnærming til tilkobling, melder Relaxnews.

Ifølge et intervju med Business Insider fra 11. november har Zack Hicks, sjefen for Toyota i Nord-Amerika avslørt at selskapet for øyeblikket utvikler bruksområder for teknologi som vil gjøre en virkelig forandring i kundenes liv. Den viktigste av disse er et halvautonomt kjøretøy som er designet for å hjelpe eldre bilførere å beholde bevegeligheten, med sensorer i rattet som kan måle sjåførens kroppslige signaler og overføre informasjonen til en lege, og biler som automatisk kan varsle redningstjenestene hvis sjåførens helse er i fare og deres sykdom kan føre til en ulykke.

Les også: Reis tilbake i tid med klassisk billøp

I intervjuet forklarer Hicks at selskapets nye fokus på disse typene teknologi har blitt gjort mulig ved å sette ut deres IT-behov til Microsoft, slikt at teknologieksperter ved bedriften, som tidligere brukte tiden på å håndtere e-postspørsmål og andre IT-spørsmål på huset nå kan bli del av design- og utviklingsprosessen for fremtidige Toyotabiler.


Toyota har vært mye i media de siste månedene, og av årsaker selskapet kan glede seg over. I tillegg til å feire produksjonen av sin amerikanskbygde bil nummer 25 millioner 30. oktober ble Toyota også nylig kåret til den mest pålitelige bilprodusenten i USA av Consumer Reports. Merkene Scion, Toyota og Lexus var på topp tre-listen i pålitelighetstabellen, og Prius C ble kåret som den mest pålitelige bilen i USA.

Les også: Brann tok 12 Fisker Karma

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært