Meny

Eksklusivt glattkjøringskurs

Kurset gir mulighet for å finne ut hvor grensene går under ugjestmilde forhold. Foto: Produsent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benley returnerer til Finland og "Power On Ice" i februar 2013

Den britiske bilfabrikken Bentley i Crewe i England annonserte nylig at de igjen vil ta med seg et antall kunder og inviterte gjester til Finlands tilfrossede innsjøer for å gi dem en opplevelse de sent vil glemme.

Bentley Continental GT er ifølge den tradisjonrike bilprodusenten den perfekte bilen til å kjøre på snø og is med, skal vi tro pressemeldingen vi har mottatt fra Bentley.

Dette vil gi eksisterende eiere, entusiaster og kommende førere muligheten til å utforske grensene for hva en bil kan yte under de ugjestmilde forholdene sjøene i Nord-Finland kan by på.

Deltakerne vil bli ledet av et team av instruktører som er eksperter på dette området, ledet av Juha Kankkunen. Han har vunnet rally-VM fire ganger og er nå engasjert av Bentley. Han har allerede mye erfaring med å kjøre Bentley, og blant annet satte han hastighetsrekord på is da han i februar 2011 kjørte en Bentley Continental Supersports Convertible i 330 km/t på den tilfrossede Baltiske sjøen utenfor kysten av Finland.

Saken fortsetter under bildetJuha Kankkunen satte verdensrekord med 330 km/t på isen i 2011. Nå skal han gi råd i bilkjøring. Foto: ProdusentJuha Kankkunen satte verdensrekord med 330 km/t på isen i 2011. Nå skal han gi råd i bilkjøring. Foto: Produsent

Les også: Mediespekket luksusbil

– Å få kjøre en Continental GT på isen er noe jeg ikke kan motstå, sier Juha Kankkunen.

– De massive kreftene kombinert med firehjulsdrift og den nye åttetrinns girkassen gjør dette til en perfekt bil for denne typen kjøring. Kundene våre nyter å kjøre bilen på grensen av yteevnen, og det er alltid like hyggelig å kunne gi dem noen tips på hvordan man gjør det, forteller Juha Kankkunen.

Det todagers programmet i februar 2013 gir muligheten for å kjøre både V8 og W12-versjonene av Continental GT på den jevne, fine isen på innsjøene. Banene er preparert av Bentleys vinterteam.

I tillegg til bilkjøring, får deltakerne anlendning til å forsøke snøskooterkjøring, hundeslede med huskyer, oppleve tradisjonell, finsk sauna og nyte en middag på en historisk reinsdyrfarm.

Bentleys Power on Ice finner sted 7. til 28. februar 2013, og gleden koster fra 9.900 euro per person.

Les også: F for Falcon fra Bentley
Motor
Populært