Renault og Catherham utvikler en ny type sportsbiler

Administrerende direktør Carlos Ghosn (t.v.)i Renault og den malaysiske styreformannen Tony Fernandes hos den britiske bilprodusenten Caterham er enige om et samarbeid om en ny type sportsbiler basert på ikonet Renault Alpine A-110.
Administrerende direktør Carlos Ghosn (t.v.)i Renault og den malaysiske styreformannen Tony Fernandes hos den britiske bilprodusenten Caterham er enige om et samarbeid om en ny type sportsbiler basert på ikonet Renault Alpine A-110.

Den franske bilprodusenten Renault og britiske Caterham skal i fellesskap utvikle en ny serie sportsbiler basert på "DNA"-et til den ikoniske Renault Alpine-modellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Caterham skal kjøpe 50 prosent av Renault sin sportsbil-divisjon Automobile Alpine Renault. Sammen skal vi lage selskapet Societe des Automobile Alpine Caterham i januar neste år, heter det i en felles uttalelse fra selskapene.

Ifølge administrerende direktør Carlos Ghosn i Renault skal det nye selskapet produsere sine egne biler som vil være på markedet om fire år. Bilene skal bygges ved en Renault-fabrikk i Dieppe i nordvestre Frankrike.

Les også: Verdens mest driftsikre bil

Dominerte racerbanene

Renault hadde allerede luftet planene om å gjenopplive de klassiske formene fra Alpine 110 da sameierskapet med Caterham dukket opp. Biler som Alpine 110 dominerte sportsbil-racene i Europa fram til 70-tallet da produksjonen opphørte.

- Den nye modellen vil ha "DNA fra Alpine", heter det i uttalelsen fra produsentene.

Les også: Slutt for folkevognbussen

Brems i det vanlige markedet

Fabrikken i Dieppe produserer allerede RS sportsversjoner av Renault Megan og Clio-modellene.

Ghosn karakteriserer sportsbilmarkedet som blomstrende med 600 000 solgte biler i fjor. Det skjer mens det mer tradisjonelle bilmarkedet i Europa sliter med nedgang i salget av masseproduserte biler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden