Oslo Motor Show 26. - 28. oktober:

Heftig på Lillestrøm i helgen

På Oslo Motor Show kan du drømme deg vekk med biler som denne Ferrari F40. Bildet er fra fjorårets utstilling. Foto: Morten Larsen
På Oslo Motor Show kan du drømme deg vekk med biler som denne Ferrari F40. Bildet er fra fjorårets utstilling. Foto: Morten Larsen

I dag åpner Oslo Motor Show dørene i tre dager med motor for entusiaster i alle aldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I disse dager er de siste programdetaljene avklart, og jeg må bare konkludere med at i år skal vi virkelig pirre alle sansene, skryter messegeneral Tommy Larssen ubeskjedent.

– Syn, lukt, hørsel og smak skal virkelig få kjørt seg på Lillestrøm nå i helgen. En slik motorfest har vi aldri sett i Norge tidligere.

Flere norgespremierer

Saken fortsetter under bildetSubaru BRZ er en av 2013-modellene som står utstilt. Foto: Morten LarsenSubaru BRZ er en av 2013-modellene som står utstilt. Foto: Morten Larsen

Oslo Motor Show (OMS) er en av merkedagene for motorinteresserte i Norge. Det ser messen ut for å bli i år også. Men i tillegg til kult-objekter, sports- og veteranvogner er det i tillegg i år en egen avdeling med nye biler utstilt. Det er nytt av året.

Saken fortsetter under bildetMC i forskjellige varianter blir stilt ut. Det er bare å drømme seg vekk! Foto: Morten LarsenMC i forskjellige varianter blir stilt ut. Det er bare å drømme seg vekk! Foto: Morten Larsen

Her vil flere av 2013-modellene bli vist for første gang i Norge, blant annet Volvo V40 , Subaru BRZ og Hyundais nye Santa Fe. Rundt 20 bilmerker vil vise sine nye modeller og produktspekter.

Les også: Seier i England til Fredric Aasbø (Drifting)

Det er tredje år som Albinsson & Sjöberg arrangerar Oslo Motor Show sammen med Norges Varemesse.

Noe for enhver smak

Dekortete trailere er en av attraksjonene. Foto: Morten LarsenDekortete trailere er en av attraksjonene. Foto: Morten Larsen

I regi av bladet Trailer og Yrkesbil stilles de finaste lastebilene fra Sverige, Norge og Danmark ut. De skal dessuten konkurrere om om å få det gjeve ”Scandinavian Truck Trophy”.

”Skandinavias Flotteste Bil” kommer også til å bli kåret under utstillingen. Et antall deltagare fra hvert land, som er plukket ut i konkurranser tidligere i år, er med i finalen.

Saken fortsetter under bildetAbsolutt noe for enhver smak. Foto: Morten LarsenAbsolutt noe for enhver smak. Foto: Morten Larsen

Kjøretøyene som stilles ut på messen i Lillestrøm er en perfekt blanding av de beste bilene, lastebilene og entusiastbilene fra Norge, Danmark, Sverige og andre land. Utenfor messehallen byr vår rallystjerne Petter Solberg på rallyoppvisning. Det blir dessuten, drifting, rallysprint og mye mer.

Kjør for livet

Utstilleren "Kjør for livet" støttes av Kronprinsparets fond. HKH Kronprins Haakon vil besøke deres stand på OMS imorgen fredag klokken 13:00. Der vil han og mange inviterte ordførere overvære organisasjonens presentasjon av hvilke planer de har for etablering på østlandet.

Kronprins Haakon kommer. Foto: ArrangørKronprins Haakon kommer. Foto: Arrangør

En av standsene benyttes av Kjør for livet. Det er et tilpasset fritids- og aktivitetstilbud for barn og unge som har vansker med å nyttiggjøre seg, eller ikke passer helt inn i eksisterende fritidstilbud. De benytter action, motorsport og mekking som en interessevekker for å skape lyst på livet, og for å gi inspirasjon, motivasjon og mot.

Det kommer noen Det kommer noen "babes" også! Foto: Morten Larsen

100 østlandskommuner er invitert til messen for å lære mer om organisasjonens arbeid, og få informasjon om arbeidet med framtidige etableringer på Østlandet. De første kommunene har allerede meldt sin interesse, og daglig leder og gründer Knut Ove Børseth håper salen blir full: - Vi i Kjør for livet stiller med fullt team – og håper at de kommuner som vil gjøre en forskjell for ungdommene i vår målgruppe melder seg på raskt.

Kjør for livet har i 2012 etablert sitt tilpassede fritidstilbud i 11 norske kommuner. I 2013 ønsker de å satse mer målrettet mot Østlandet, og målsettingen er 5 nye klubber her i løpet av året. Med seg på laget har de tunge og stødige samarbeidspartnere:

- Johan H. Andresen og hans Ferd Sosiale entreprenører har vært svært viktige for oss helt siden etableringen. De vil også bidra i presentasjonen med å fortelle hvordan en sosial entreprenør jobber, og hvordan kommunene kan få nytte av vårt tilbud, forteller Knut Ove Børseth.

Les også:


Nå går bilfabrikkene fra konseptene

Heftig motorfestival på Rudskogen

Lidenskap på hjul

Personvernpolicy