BMW byr på forhjulsdrift

NY TEKNIKK: Ny måte å bygge biler på åpner for ulike driftsformer, forhjulsdrift inkludert, sier Kjetil Myhre, markedsdirektør hos den norske BMW-importøren. (Foto: Øivind Skar)
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW snur rundt og byr på forhjulsdrift fra 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forhjulsdrift? Hva har skjedd hos BMW i München? Husk at for et par tiår siden profilerte BMW seg gjennom rekkemotorer med seks sylindere og bakhjulsdrift, i høyden firehjulsdrift.

Så kom Mini og ble en suksess, dernest tvang EU-systemet BMW til å erstatte tørste rekkeseksere med mer diesel og firesylindrede turbomotorer. Men forhjulsdrift? Ikke tale om.

Også BMW må tilpasse seg en verden i endring. For på bilmessen i Paris står en lekker doning med navnet Active Sports Tourer. Den har hybridteknologi, men det mest oppsiktsvekkende befinner seg under bilen.

Les også: Det er bare å glede seg

– BMW tar i bruk helt ny og modulbasert arkitektur for små og mellomstore biler. Den åpner for bruk av forhjulsdrift, bakhjulsdrift, firehjulsdrift og hybrid teknologi, sier markedsdirektør Kjetil Myhre hos den norske importøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Husk at BMW gjennom eierskapet til merket Mini nå har lang erfaring med forhjulsdrift, og enkelte av våre kunder tror allerede at 1-serien trekker på forhjulene. Fra 3-serie og oppover forblir bilene bakhjuls- eller firehjulsdrevne, fortsetter Myhre.

Først ut med forhjulsdrift blir derfor den så godt som ferdigutviklede Active Sports Tourer. Men vent til 2014 før den 4,35 meter lange bilen blir å finne på norske veier.

Les også: Lidenskap på hjul

Les også: En målrettet erobrer fra Mazda

Les mer om bil

Les flere nyheter