BMW byr på forhjulsdrift

NY TEKNIKK: Ny måte å bygge biler på åpner for ulike driftsformer, forhjulsdrift inkludert, sier Kjetil Myhre, markedsdirektør hos den norske BMW-importøren. (Foto: Øivind Skar)

BMW snur rundt og byr på forhjulsdrift fra 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhjulsdrift? Hva har skjedd hos BMW i München? Husk at for et par tiår siden profilerte BMW seg gjennom rekkemotorer med seks sylindere og bakhjulsdrift, i høyden firehjulsdrift.

Så kom Mini og ble en suksess, dernest tvang EU-systemet BMW til å erstatte tørste rekkeseksere med mer diesel og firesylindrede turbomotorer. Men forhjulsdrift? Ikke tale om.

Også BMW må tilpasse seg en verden i endring. For på bilmessen i Paris står en lekker doning med navnet Active Sports Tourer. Den har hybridteknologi, men det mest oppsiktsvekkende befinner seg under bilen.

Les også: Det er bare å glede seg

– BMW tar i bruk helt ny og modulbasert arkitektur for små og mellomstore biler. Den åpner for bruk av forhjulsdrift, bakhjulsdrift, firehjulsdrift og hybrid teknologi, sier markedsdirektør Kjetil Myhre hos den norske importøren.

– Husk at BMW gjennom eierskapet til merket Mini nå har lang erfaring med forhjulsdrift, og enkelte av våre kunder tror allerede at 1-serien trekker på forhjulene. Fra 3-serie og oppover forblir bilene bakhjuls- eller firehjulsdrevne, fortsetter Myhre.

Først ut med forhjulsdrift blir derfor den så godt som ferdigutviklede Active Sports Tourer. Men vent til 2014 før den 4,35 meter lange bilen blir å finne på norske veier.

Les også: Lidenskap på hjul

Les også: En målrettet erobrer fra Mazda

Les mer om bil

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden