Åpen for alle - alltid

Paris Motor Show i gang

Volkswagen-konsernet viser bredden i utvalget. Foto: Morten Larsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har bivånet Volkswagen Group Night, og her er det vi fant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC NYHETER (Paris): For flere år siden "kuppet" Volkswagen-konsernet kvelden før åpningen av utstillingen og arrangerte en kveld for spesielt inviterte, deriblant motorpressen.

Dette har blitt en høyt verdsatt tradisjon som vi ikke ønsket å gå glipp av. Godt forsynt med spesialinvitasjon kom vi inn i det aller helligste og fikk se den ene sjefen for bilmerke etter den andre presentere "sin bil" og informere om hva som skjer.

Det er tross alt ikke noe småselskap vi snakker om. Foruten Volkswagen, Audi, Seat og Porsche, består konsernet av Ducati, Lamborghini, Bentley og Scania!

Sistnevnte ble ikke omtalt med et ord som vi oppfattet, men kveldens overraskelse var en konseptversjon av Porsche Panamera som ble trillet inn og presentert for publikum.

Sport Turismo Consept var resten av navnet, og dette er en plugin-hybrid som ifølge Christian Stenbo hos den norske importøren kan gå minst 30 kilometer kun på strøm.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en motor på 333 hk, pluss en elektromotor på 95 hk er det klart at dette ikke blir noen sinke. 0 - 100 på under 6 sekunder er det som antydes. Med en bil som åpenbart ikke er av de letteste blir et drivstofforbruk på 0,35 på mila interessant.

- Hva prisen havner på er litt vanskelig å si før produksjonsmodellen er klar, dette er jo bare på konseptstadiet foreløpig. Men alt tyder på at bilen snart blir satt i produksjon, sier Christian Stenbo til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen vil kunne lades opp på 2,5 timer, og vil kunne lades når den brukes.

Volkswagen hadde også noen nyheter i ermet. Hybrid her også. Plugin-teknologien kommer nemlig først i en Volkswagen og en Audi, så i 2014 vil Volkswagens modeller bli levert i en eller annen hybridvariant.

Importøren Harald A Møller sin presseansvarlige Jan Erik Haugen forteller oss at bilene vil bli levert med DSG-girkasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Volkswagen er kanskje ikke først ute, men som vanlig kommer vi med ting som er bedre enn konkurrentene når vi går for en teknologi, sier Haugen.

Anita Svanes hos Møller har ansvaret for pr-arbeidet vedrørende Skoda, og gleder seg til å se nye Skoda Rapid i Norge. Også den ble presentert av en av konsernets direktører.

- Neste år kommer vi med mange nye Skoda-modeller, forteller Anita Svanes.

- Blant annet ser vi frem til å lansere ny Skoda Octavia på Geneve-messen.

Men nå er vi altså i Paris, og vi lover å bringe flere bilder av Porsches konseptbil. Den forsvant ut av rampelyset og Volkswagens store kveld....

Les også: Så skapte Opel Adam

Les også: G-Klasse født på ny

Les flere bil- og motorsaker her